dilluns, 5 de maig del 2014

El restaurant Can Feu porta a Sabadell la cuina tailandesa del Thai Barcelona

Entrada del restaurant Can Feu / REST. CAN FEU
La cuina del prestigiós restaurant Thai Barcelona (anteriorment Thai Gardens) arriba per primer cop al veterà restaurant Can Feu de Sabadell per tal d'oferir les I Jornades de Cuina Thai entre les nits d'avui i la del divendres d'aquesta mateixa setmana. El xef del Can Feu, Josep Maria Villagrasa, treballarà colze a colze amb la cuinera tailandesa del Thai Barcelona, Rujee Prajit, per tal d'elaborar un menú degustació similar al del restaurant barceloní. El sopar començarà amb una cervesa típica tailandesa Singha de benvinguda, a la qual seguiran onze plats, les postres i un bufet de vi blanc, rosat i negre per un preu de 38 euros (amb IVA inclòs). Villagrasa ha buscat les complicitats del Thai Barcelona perquè considera que "és un referent de la cuina Thai a Barcelona ja que treballa amb producte fresc d’altíssima qualitat i amb cuiners tailandesos que coneixen a fons la tècnica i són uns mestres de la presentació". Aquesta innovadora proposta neix de Josep Maria Villagrasa i la seva dona Duangruethai Reokarn, vallesana d'origen tailandès, que també treballa al Can Feu, i qui amb els anys ha anat introduint al xef sabadellenc en aquest tipus cuina oriental. La responsable del Thai Gardens Barcelona, Clara Roca Carrasco, va acceptar de seguida la proposta de Villagrasa i s'ha implicat al màxim perquè aquestes jornades siguin un èxit, tant facilitant bona part dels ingredients que es gaudiran a taula, com la llarga experiència de la xef Rujee Prajit en la preparació del menú degustació.

La xef Rujee Prajit amb J.M. Villagrasa a les cuines
de Thai Gardens Barcelona / THAI BARCELONA 
Entre d'altres delícies del Can Feu, tots dos cuiners prepararan el Gardens Llagostí, amb coco ratllat, verdures, mango verd i cacauets cobert amb salsa de palma en fulla d'enciam, una brotxeta de pollastre a la planxa marinat amb llet de coco i salsa de cacauet, els tradicionals rotllets de primavera a l'estil Thai Barcelona, uns llagostins i calamars fregits amb blat de moro, tallarines saltejades amb ceba, brots de soja i verdures, llagostins al curri verd i verdures al dente, pollastre marinat amb tamarinde i embolicat amb fulla de Baithoy, filets de peix arrebossats i saltats amb verdures i salsa agredolça i filet de porc saltejat amb oli, all i pebre fresc. Tots els plats aniran acompanyats d'arròs blanc perfumat al gessamí. Per tancar aquest acolorit i aromàtic menú degustació, de postres s'oferirà el Khao Niew Mamuang, un exòtic arròs amb llet de coco i mango. L'estàtua Nang Waii donarà la benvinguda als clients del restaurant vallesà, que estarà decorat amb orquídies (una flor molt present a les cases tailandeses), espelmes i quadres amb motius del país asiàtic. A més, cada nit Duangruethai Reokarn portarà un vestit tradicional tailandès diferent i farà d'amfitriona, tot explicant els ingredients o la manera de menjar els plats als comensals. L'artista tailandesa Naamtaan vindrà expressament de Saragossa, on hi viu, per tal d'interpretar música en viu amb el jaké, un instrument de corda tradicional tailandès, semblant a una gran guitarra plana; i també oferirà una mostra dels balls més típics del seu país. Naamtaan ha actuat al Thai Gardens de Madrid i a l'ambaixada de Tailàndia entre d'altres espais emblemàtics.

El Can Feu és un restaurant familiar fundat el 1970 al barri sabadellenc del mateix nom i capitanejat per la tercera generació, Josep Maria Villagrasa (1974), un cuiner que ha fet una clara aposta pel territori amb productes autòctons com la mongeta del ganxet o el cigronet menut, alhora que ha sabut especialitzar-se en marisc, arrossos i cuina de temporada com la de caça o la tòfona a la tardor. El restaurant Can Feu és un dels 14 membres del col·lectiu gastronòmic Cuina Vallès, que es dedica a donar a conèixer la cuina i els productes autòctons del Vallès Occidental. Així mateix, també és un dels restaurants que s'apleguen sota la marca de Cuina Catalana, una iniciativa que promou que la cuina de Catalunya sigui considerada patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

+info: http://www.restaurantcanfeu.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada