divendres, 6 de desembre de 2019

Ampliant-se un tram de calçada de l'Avinguda Mas d'en Bosch, a Cambrils

Ampliació de la calçada a l'Avinguda Mas d'en
Bosch, a Cambrils / AJUNTAMENT DE CAMBRILS
Des del Departament de Serveis i Medi Ambient de l'Ajuntament de Cambrils, s'han iniciat les obres d'ampliació del tram més estret de la calçada de l'Avinguda Mas d'en Bosch, a l'alçada de la zona verda: ho ha donat a conèixer el mateix consistori mitjançant una nota informativa que ha emès divendres passat. L'actuació dóna resposta a una demanda veïnal històrica per a eliminar obstacles i millorar la seguretat del trànsit.

En aquest punt vial, l'avinguda s'estrenyia a causa de l'arbrat de l'antic accés a la finca, situat al nord de la calçada, que dificultava la circulació i això obligava a envair el carril contrari als vehicles que circulaven en sentit a l'Avinguda Vilafortuny. Les obres, sempre segons la referida nota informativa de l'Ajuntament de Cambrils, comporten la demolició del paviment i l'arbrat, el sanejament del subsòl d'una part de la calçada malmesa per les arrels, la compactació i la pavimentació. Finalment, es pintaran les marques de senyalització horitzontal a la calçada.

+info: https://www.cambrils.cat

dijous, 5 de desembre de 2019

Sabadell enjardina els parterres a la Plaça Sant Roc

Parterre a la Plaça Sant Roc / AJUNTAMENT DE SABADELL
Dilluns passat l'Ajuntament de Sabadell ha començat a enjardinar de nou els parterres que hi ha a la Plaça Sant Roc, la plaça on està ubicat el mateix consistori. L'actuació, que en principi durarà dues setmanes, serà semblant a la plantació d'espècies arbustives que es va fer a l'octubre als parterres de la Plaça del Pi, al barri de Ca n'Oriac.

En aquest cas, segons avançava el propi Ajuntament de Sabadell en una nota informativa que ha emès el mateix dilluns, als quatre parterres més grossos s'hi plantarà gespa i els que són més petits tindran flors diverses, com ara marfull, violes i boixacs de jardí. Aquesta actuació inclou també reparar i tornar a configurar la xarxa de reg que hi ha instal·lada als diferents parterres. La intenció és que durant l'any que ve s'enjardinin altres places de la ciutat.

+info: http://www.sabadell.cat

dimecres, 4 de desembre de 2019

Analitzant-se les dues propostes de terreny per a portar a terme la construcció del Nou Trueta

Tècnics del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya estan analitzant les dues propostes de terreny que, una de l'Ajuntament de Girona i l'altra del de Salt, s'han posat a disposició del Govern català per tal d'acollir el Nou Trueta: ho ha donat a conèixer el propi Departament de Salut mitjançant una nota informativa que ha emès dijous passat. L'Ajuntament de Girona ha ofert un terreny de 45.900 m² a la zona nord de la ciutat, a Domeny, i l'Ajuntament de Salt n'ha posat a disposició un de 100.000 m² situat al Pla de Salt, al costat del Parc Hospitalari Martí i Julià.

Un dels terrenys oferts, a Domeny / GENCAT.CAT
Paral·lelament, el Departament està realitzant trobades amb totes les parts implicades. El metratge estimat per al nou equipament és de 95.000 m² construïts, i es demana que es contempli una reserva d'espai de 15.000 m² de terreny per a possibles futures necessitats. L'hospital serà l'edifici principal d'un campus sanitari, donat que la mateixa zona hauria d'acollir l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, centres educatius relacionats amb les ciències de la salut i altres instal·lacions per a les quals la proximitat amb el centre de referència és important. Assistència, recerca i docència: tot en un mateix entorn, conformant un campus sanitari a l'estil que es va consolidant a altres centres capdavanters, com són el cas del Karolinska Institutet a Estocolm o el del Campus de la Vall d'Hebron.

+info: http://salutweb.gencat.cat

dimarts, 3 de desembre de 2019

Rectificació i millora de sis revolts a la BP4653 entre Perafita i Sant Agustí de Lluçanès

La Diputació de Barcelona inicia aquesta setmana les obres de rectificació i millora de sis revolts a la Carretera BP4653 entre els municipis de Perafita i Sant Agustí de Lluçanès: ho ha donat a conèixer la pròpia Diputació mitjançant una nota informativa que ha emès ahir. L'actuació, que disposa d'un pressupost de 334.822 euros i un termini d'execució de sis mesos i mig, té com a objectiu millorar el nivell de seguretat viària i protegir els vehicles de l'obstacle que representen els arbres situats als vorals, separant l'actual calçada dels arbres i així evitar haver de talar-los.

En total, sempre segons la referida nota informativa de la Diputació de Barcelona, el projecte contempla actuacions en sis revolts situats als PK 11,450, 12,520, 13,400, 13,750, 15,470 i 16,150. En totes sis actuacions es modifica el traçat de l'actual carretera de manera que la separació entre els nous carrils de circulació i els arbres afectats permetrà instal·lar noves barreres metàl·liques, amb una amplada de treball de 2,5 metres i que milloraran la seguretat dels vehicles respecte als arbres. La nova plataforma presentarà una calçada de sis metres d'amplada, amb uns vorals de 0,5 metres. Als trams en terraplè es preveu una berma de 0,5 metres d'ample i als trams de desmunt una cuneta transitable revestida de formigó i d'1,2 metres d'ample més una banqueta d'un metre d'ample. També la rasant de les actuacions i els peralts s'adapten a la plataforma de la carretera actual, i així a les zones on s'actuï sobre la plataforma actual es durà a terme un recrescut de la capa de trànsit existent amb el repintat de la corresponent senyalització horitzontal.

Mapa de les actuacions en sis revolts a la BP4653 entre Perafita i Sant Agustí de Lluçanès / DIBA

+info: https://www.diba.cat

dilluns, 2 de desembre de 2019

Restauració a l'Església de Santa Maria d'Almenar

Església de Santa Maria d'Almenar / AJ. ALMENAR
Des de la Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Cultura i de l'Institut Català del Sòl, l'Incasòl, s'ha iniciat la segona fase de restauració de l'Església de Santa Maria d'Almenar: ho ha donat a conèixer el propi Incasòl mitjançant una nota informativa que ha emès el passat 12 de novembre. Les obres consistiran en dues intervencions: una interior per a donar seguretat al temple i l'altra als murs i façanes exteriors per tal de reduir les humitats ascendents.

Per mitjà d'aquestes intervencions es possibilitarà una continuïtat de futur en les obres de restauració i del seu reconeixement monumental. L'obra serà executada per l'empresa B-Biosca SL en un termini de sis mesos i per un import de 165.779,47 euros, IVA exclòs. Els promotors del projecte són l'Ajuntament d'Almenar, el Bisbat de Lleida, el Departament de Cultura i l'Incasòl, dins del programa de l'1% cultural. L'obra serà finançada per l'Incasòl, mitjançant les aportacions del conveni de transferències signat amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, i pel Bisbat de Lleida, mitjançant fons propis i aportacions de la Parròquia de Santa Maria i de l'Associació Cultural de l'Àngel d'Almenar, ACADA.

+info: http://incasol.gencat.cat

diumenge, 1 de desembre de 2019

Inaugurada la zona esportiva i de jocs infantils de Figuera Major, a Mataró

La millora del solar que a Mataró hi ha ubicat entre la Riera de Figuera Major i els carrers de Joan Oliver i de Josep Maria de Sagarra ha permès crear provisionalment una zona esportiva i de jocs infantils que es va inaugurar diumenge passat amb una festa ciutadana. Els treballs de Figuera Major, segons detalla l'Ajuntament de Mataró en una nota informativa que ha emès dilluns, han costat 193.420 euros, IVA inclòs.

Festa d'inauguració de la nova zona esportiva i de jocs
infantils de Figuera Major / SERGIO RUIZ; AJ. MATARÓ
Aquestes obres van començar el 18 de març, van quedar enllestides a l'estiu i les ha dut a terme Catalana de Treballs i Obres SL per encàrrec del mateix Ajuntament de Mataró. S'han transformat, així, el solar d'equipament on abans hi havia un camp de futbol sense pavimentar i en desús i una part dels terrenys que s'utilitzava per a estacionar vehicles; l'ús d'aparcament es concentra ara exclusivament en l'àmbit situat per damunt del Carrer de Joan Oliver. Els treballs han permès crear un espai lliure per a la pràctica esportiva, dotat amb una pista pavimentada per a futbol sala i bàsquet 3 x 3. A la part del solar que limita amb el Carrer de Joan Oliver s'ha fet una zona de jocs infantils que inclou elements de corda i escalada i gronxadors inclusius perquè puguin ser utilitzats per infants amb diversitat funcional. S'ha instal·lat enllumenat públic a tot el solar, inclosa la zona d'aparcament. Pel que fa a l'enjardinament, s'han plantat tipuanes a la zona infantil, lledoners a la zona de pas i ginkgos als límits amb els habitatges, entre altres espècies. A més, s'ha col·locat un tancament metàl·lic de protecció de la pista esportiva i de fusta a la zona infantil, i s'han instal·lat bancs, papereres i una font.

+info: https://www.mataro.cat