dimarts, 6 de maig del 2014

La UVic-UCC i la FUB impulsen un MBA com a primera oferta formativa conjunta

La federació de la Universitat de Vic i la Fundació Universitària del Bages (FUB) impulsen un MBA (Màster en Administració i Direcció d'Empreses) que es posarà en marxa el curs vinent i que va dirigit a tècnics, directius, emprenedors i propietaris d'empesa que vulguin aprofundir en el coneixement de les ciències de la gestió: es tracta de la primera oferta conjunta des que es va crear la nova estructura federada que aglutina les dues institucions, procés sobre el qual va informar TITULARS.CAT (bloc del 30/01/2014). Es tracta d'un programa de 60 crèdits ECTS, que s'estructuren al voltant de set mòduls i que persegueixen els objectius de: fer guanyar competència en el mercat local i global; mostrar com moure's en una realitat empresarial cada cop més interactiva, multidisciplinar i canviant; ensenyar a liderar nous projectes amb creativitat; i mostrar com fer possible el creixement empresarial  a partir de desenvolupar activitats directives i de lideratge.

La metodologia emprada serà l'aprenentatge teoricopràctic i l'estudi i resolució de casos (metodologia de cas), per bé que també s'incidirà  en el fonament de les habilitats pròpies de l’emprenedoria (innovació, creativitat, capacitat de prendre decisions, corporate entrepreneurship, etc), que són aplicables, tant en el desenvolupament d'idees de negoci pròpies, com a l'empresa. El màster s'impartirà d'octubre de 2014 a juliol de 2015. Les sessions, que es faran a Vic i a Manresa, tindran lloc cada divendres a la tarda i tres dissabtes al mes al matí. Per tal d'accedir al màster, caldrà disposar de titulació universitària, per bé que també hi podran accedir persones sense titulació però que puguin acreditar una experiència professional suficient. Tots els candidats hauran de passar una entrevista de selecció per assegurar-ne la seva idoneïtat. El dia 22 de maig a Manresa i el 29 de maig a Vic, hi hauran sessions informatives amb els possibles candidats i amb la participació de professorat del màster. El període de matrícula està obert  i les persones que s'inscriguin abans del 30 de juny, tindran el descompte d’un 5%.

La presentació del nou MBA va tenir lloc ahir a la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i ha comptat amb la presència del Dr. Xavier Ferràs, degà de la Facultat d'Empresa i comunicació de la UVic-UCC; Jordi Conca, director dels estudis d'Empresa de la FUB; Neus Pons, directora de la Formació Contínua de la UVic-UCC; i els dos coordinadors del Màster, Marc Bandrich i Cèsar Duch. El codirector del programa, Jordi Conca, ha explicat que "aquest és un màster fet des del territori i per al territori" en un sentit ampli del concepte, que engloba tant Osona com el Bages com totes les comarques d'influència des de la Garrotxa al Solsonès, passant per Anoia, el Ripollès o el Berguedà. L'altre codirector, Xavier Ferràs, ha destacat que hi havia  una demanda existent de formar directius d'alt nivell, "que tinguin una visió estratègica de l'empresa com un tot". Segons Ferràs, qui cursa un MBA "té la voluntat de ficar-se dins d'una experiència transformadora que crea un punt d'inflexió en la vida professional". Per la seva banda, Neus Pons, directora de Formació Contínua ha destacat la importància d'aquest programa pel fet que és precisament el primer impulsat conjuntament entre els campus de Manresa i Vic.

Neus Pons en la seva intervenció a la presentació del nou MBA / UVIC
+info: http://www.uvic.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada