dilluns, 16 de desembre del 2019

L'IVGS català del passat octubre ha crescut un 3% interanual a preus corrents

Respecte al mateix mes de l'any anterior, a l'octubre l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha augmentat un 3% a preus corrents: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 4. L'evolució positiva de l'IVGS ve motivada per l'augment d'un 13,2% en les vendes d'alimentació, ja que les de la resta de productes han mostrat un comportament negatiu, variant un -4,5%.

Quant a l'acumulat de gener a octubre, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, aquest índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un 3,1% respecte al mateix període de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 8,3%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 0,8% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 3,5% a l'octubre: per grups de productes, mentre que disminueixen un 2,7% les vendes de la resta de productes, evidencien un augment interanual de l'11,8% les d'alimentació.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya de l'octubre passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada