dijous, 10 d’octubre del 2019

El MAS exposa el primer i l'últim cartell de Festa Major que es van fer durant la Guerra Civil

Fins al proper dia 27 i des del passat dia 1, el Museu d'Art de Sabadell, el MAS, acull l'exposició '1936. Cartells de Festa Major a Sabadell. 1939'. El cartell de l'any 1936 el va fer l'artista sabadellenc Josep Vives Bracons i correspon a una festa que es va preparar però que no es va dur a terme perquè havia esclatat la Guerra Civil. El cartell de l'any 1939 és obra de l'artista sabadellenc Manuel Rallo Bono i és el primer després de la victòria franquista.

Aquesta mostra es fa en el marc de l'exposició '1939. L'abans i el després', que com a part de Memòria en Xarxa, activitat de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona, commemora els 80 anys de la fi de la Guerra Civil. El MAS i l'Arxiu Històric de Sabadell conserven una significativa col·lecció de cartells de la festa major de la ciutat, obres originals i impressions, dels anys 1905 al 1939. El cartell institucional de la Festa Major es considera un document històric, artístic i sociològic de primer nivell, que subministra informació per a interpretar el moment històric en què ha estat creat.

El cartell del 1936 el va fer l'artista sabadellenc Josep Vives Bracons i el del 1939 és obra de l'artista sabadellenc Manuel Rallo Bono / AJUNTAMENT DE SABADELL

+info: http://www.sabadell.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada