divendres, 11 d’octubre del 2019

L'IVGS català del passat agost ha crescut un 5% interanual a preus corrents

A l'agost d'enguany, l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha augmentat a preus corrents un 5% respecte al mateix mes de l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès dimecres de la setmana passada. Aquesta evolució de l'IVGS ve motivada per l'augment de les vendes d'alimentació, un 13,2%, ja que han disminuït, marcant un -1,2%, les vendes de la resta de productes.

Quant a l'acumulat dels vuit primers mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, aquest índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un 3% respecte al mateix període de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació s'han incrementat un 7,8%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 0,5% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 5,1% a l'agost: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 11,3% i les de la resta de productes un 0,3%.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya de l'agost passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada