dissabte, 11 de maig del 2019

L'IVGS català a preus corrents cresqué un 0,5% interanual en el passat trimestre

En l'acumulat dels tres primers mesos d'enguany, la variació de l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya a preus corrents ha estat del 0,5% respecte al mateix període de l'any anterior: ho ha comunicat l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que dimecres passat ha emès. Les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 4,7%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 2,5% en el mateix període.

També a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'IVGS català del març passat ha disminuït un 1,2% respecte al mateix mes de l'any anterior: aquesta evolució ve motivada per la disminució de les vendes de productes no alimentaris, en un -2,9%; ja que les vendes d'alimentació han augmentat en el mateix període, en un 0,8%. Aquest índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, mostra a preus constants, eliminant per tant l'efecte dels preus, un decrement interanual del 2,3% al març; per grups de productes, disminueixen les vendes tant d'alimentació com de la resta de productes, però amb diferents intensitats: respectivament, un 0,5% i un 4,1%.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del març passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada