dimarts, 16 de gener del 2018

Francesc Torres pronuncia el seu primer discurs com a rector de la UPC

La presa de possessió formal del càrrec va ser el passat 12 de desembre i un dia després va quedar constituït el Consell de Direcció


D'esquerra a dreta: Arcadi Navarro, Francesc Torres, Enric
Fossas i Ramon Carbonell; en el moment que Torres rep el bastó
de la Universitat de part del rector sortint Enric Fossas / UPC
El nou rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el catedràtic Francesc Torres, ha tingut el seu acte de presentació pública a la comunitat universitària dimecres passat a l'Auditori de l'edifici Vèrtex, a Barcelona; un acte en el qual Torres ha ofert el seu primer discurs en possessió d'aquest càrrec. A més, a la presentació han participat el secretari d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya, Arcadi Navarro; el president del Consell Social de la UPC, Ramon Carbonell, i el rector sortint Enric Fossas, qui ha lliurat el bastó i la medalla de la Universitat a l'actual rector. Torres va fer presa de possessió formal del càrrec el passat 12 de desembre i un dia després va quedar constituït el Consell de Direcció, la major part dels membres del qual van prendre possessió el mateix 13 de desembre passat. En el seu primer discurs com a rector ha agraït la tasca realitzada per Enric Fossas i el seu equip per "la seva dedicació a la UPC i la bona feina feta durant un mandat que ha transcorregut en un context econòmic i polític complicat". El rector ha afirmat que el seu mandat s'inicia en la creença que "el debat, la reflexió sobre on estem i on volem anar és cabdal per al futur de la UPC".

Torres ha assegurat que vol fer una aposta "clara per la recerca, la innovació i la transferència de tecnologia, així com per la docència de qualitat, des d'un reconeixement de la nostra diversitat, que està arrelada en els valors de l'origen federal de la UPC". Aquesta diversitat temàtica, territorial i d'àmbits, segons ha dit, "ens dóna amplitud, robustesa i flexibilitat". El rector també ha fet referència a la necessitat que la universitat estigui "ben dotada i amb una plantilla rejovenida", i ha recordat que la raó de ser d'aquesta institució "són els estudiants". En aquest sentit, ha afirmat la voluntat de "potenciar les diferents competències que els permetin rebre una formació de la màxima qualitat i estimular el seu esperit crític i emprenedor". Torres ha remarcat la funció social de les universitats públiques catalanes i ha expressat el seu compromís en cercar consensos i sinergies amb aquestes així com amb les administracions i d'aquesta manera "afrontar els reptes de futur: finançament universitari, rejoveniment de les plantilles, taxes, infraestructures i mapa de titulacions". També s'ha compromès a buscar "la complicitat del món local i el seu teixit industrial i empresarial en favor del desenvolupament territorial i el benestar dels seus ciutadans". Fossas ha desitjat a Torres "sort en el seu mandat" i li ha encomanat "responsabilitat econòmica". També ha agraït a la Universitat els anys al capdavant de la institució i ha fet una crida en relació a la situació política que viu Catalunya, tot recordant "les persones empresonades actualment per les seves actuacions polítiques exercides pacíficament". En les seves respectives intervencions, Carbonell ha encoratjat "el nou equip rectoral a treballar tenint present la societat a la qual ens devem, amb l'objectiu que la UPC segueixi contribuint al progrés i al benestar social", i Navarro, ha fet referència a "l'impacte creixent de la innovació i la tecnologia en el futur de la societat" així com i al paper clau que té la UPC com a universitat de referència.

+info: http://www.upc.edu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada