dimecres, 17 de gener del 2018

Activació del pla VENTCAT en fase 'Alerta' a causa dels forts vents d'aquest matí

Des de Protecció Civil de la Generalitat s'ha dut a terme a l'activació del 'Pla Especial d'Emergències per Risc de Vent a Catalunya', el VENTCAT, al nivell 'Alerta' per les fortes ventades que s'estan produint aquest matí i que afectaran el litoral i prelitoral des Barcelona al Baix Camp, fins al migdia. El telèfon d'emergències 112 de Catalunya ha rebut 21 trucades derivades d'incidències provocades pel vent. D'altra banda, la circulació de trens entre Mont-roig i l'Ametlla de Mar està aturada per precaució i s'ha establert transport alternatiu per carretera.

Convé en general fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior, per exemple a balcons i terrasses, i puguin ser desplaçats per l'aire, tenint especial cura amb els elements de decoració nadalenca, remarquen des de Protecció Civil. A les zones urbanes cal evitar aturar-se a prop de bastides, tanques o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent. Al carrer també cal extremar la prudència prop dels elements de decoració i d'il·luminació nadalenca. En els moments de les ratxes més intenses cal protegir-se sobretot d'elements que semblin inestables i interrompre puntualment les activitats que suposin estar exposats a aquests forts vents. Cal evitar situar-se a prop dels arbres ja que poden desprendre's branques i causar danys. Protecció Civil demana molta precaució en els desplaçaments i en les activitats de lleure a l'exterior per la possible caiguda de branques, arbres i altres elements estructurals. També cal extremar la precaució en les activitats a l'aire lliure tant a l'entorn natural com a les zones urbanes properes a arbrat com ara parcs i jardins, per la possibilitat de caiguda de branques i arbres. En el moment de les ratxes més fortes cal evitar aturar-se a prop de murs de tancament o elements similars que poden caure per l'efecte del vent.

Al pla VENTCAT es consideren els municipis amb població superior a 20.000 habitants, segons el cens de l'any 2016, com a llindar representatiu de vulnerabilitat per risc de vent a Catalunya / GENCAT.CAT

+info: http://interior.gencat.cat/ventades

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada