diumenge, 14 de gener del 2018

A preus corrents l'IVGS de Catalunya ha crescut un 1,4% interanual al novembre passat

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya a preus corrents ha augmentat un 1,4% al darrer mes de novembre respecte del mateix mes de l'any anterior, segons dades que l'Institut d'Estadística de Catalunya (Idescat) ha comunicat mitjançant una nota informativa que ha emès abans-d'ahir. Aquest creixement és conseqüència de l'augment, en concret un 2,3%, pel que fa a les vendes dels productes no alimentaris, ja que les vendes d'alimentació s'han mantingut pràcticament estables, amb un increment de només el 0,1%. Al llarg dels primers onze mesos de l'any passat, la variació acumulada és del -0,6% interanual.

Per grups de productes, també a preus corrents i sempre segons les dades de l'Idescat, les vendes d'alimentació així com les de la resta de productes mostren un decreixement acumulat de l'1% i del 0,2%, respectivament. A preus constants, sense tenir en compte per tant l'efecte dels preus, l'índex no mostra variacions respecte al novembre del 2016; el comportament és força diferent, però, per grups de productes: els productes d'alimentació han disminuït les vendes un 2,3%, mentre que la resta de productes han augmentat un 1,6%. L'IVGS fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 metres quadrats i sense incloure les estacions de servei.

Taula de dades detallada de l'IVGS de Catalunya del novembre passat. L'índex fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 metres quadrats; no inclou les estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada