dissabte, 31 de desembre del 2016

El Govern de Catalunya crea el Guardó Pau Casals

A proposta del Departament de Cultura, el Govern de Catalunya ha aprovat la creació del Guardó Pau Casals amb l'objectiu de fomentar la projecció exterior de la cultura catalana i situar el model cultural del país com a referent i marca internacional, ha informat la Generalitat en una nota informativa de dimarts passat. La distinció que ha donat a conèixer, el mateix dimarts, el conseller de Cultura, Santi Vila, durant la roda de prensa posterior a la reunió del Govern, neix amb una doble finalitat.

Per una banda, el guardó té la finalitat de distingir a les personalitats rellevants de l'àmbit cultural català que hagin contribuït significativament en la projecció exterior de cultura catalana. I, per una altra, atorgar a les persones guardonades l'honor d'exercir durant dos anys naturals, de forma altruista i gratuïta (i sota la denominació honorífica de Legat o Legada d'Honor de la Cultura Catalana), tasques específiques de representació, promoció i projecció internacional de la cultura catalana. Aquestes tasques, sempre segons informa la Generalitat, es desenvoluparien tant en el marc de les seves respectives activitats professionals com en tots aquells esdeveniments o actes culturals als quals puguin assistir a petició de la pròpia Generalitat.

El conseller de Cultura Santi Vila explicant la creació del guardó en roda de premsa, acompanyat de la vicepresidenta Neus Munté / GENCAT.CAT

+info: http://cultura.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada