diumenge, 5 de juny del 2016

L'OBC tanca la seva temporada 15-16 amb 14.450 espectadors més que l'anterior

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) va tancar, el cap de setmana passat, la seva temporada 15-16 interpretant, a l'Auditori de Barcelona, la Missa de Bernstein: en total, al llarg d'aquesta temporada, s'han registrat 117.567 espectadors a les actuacions de l'OBC, un 9% més que la temporada anterior, que va tancar amb 103.117. L'ocupació total de la temporada 15-16 a L'Auditori s'ha situat en el 74%, superant de 5 punts la de la temporada anterior que va ser del 69%. La temporada 15-16 l'OBC ha ofert un total de 77 concerts, sis més que la temporada anterior que se'n van celebrar 71. Entre els concerts més vistos aquesta temporada destaquen La Novena de Beethoven, el Festival Gershwin, La Cinquena de Mahler, Pirates del Carib. La maledicció de la perla negra i Jordi Savall dirigeix l'OBC. Dels 77 concerts, 7 corresponen al cicle OBCinema que continua batent rècords amb una assistència d'11.899 persones i mantenint una ocupació del 95%.

Tot i que ha finalitzat la seva temporada estable l'Orquestra no atura la seva activitat: aquest mateix mes de juny l'OBC oferirà, entre d'altres, tres concerts que des de la pròpia Orquestra es qualifiquen de molt especials. El primer, és el concert amb participació social titulat 'Et Toca a Tu' que se celebrarà el dia 10 de juny a L'Auditori; 'Et Toca a T'u' és una experiència mitjançant la qual l'Orquestra comparteix escenari amb entitats socials que treballen amb la música com a eina d'integració social per interpretar conjuntament una obra encàrrec que enguany ha composat Albert Carbonell. Aquest any hi participaran l'Orquestra Integrada (formada per músics amb i sense diversitat funcional) i, gràcies a la col·laboració del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, la Coral Pangea Clouds de la Unitat d'Hospitalització Psiquiàtrica Penitenciària de Catalunya i participants del Programa de Musicoteràpia dels Serveis de Rehabilitació Comunitària del Baix Llobregat. El 16 de juny el Sónar 2016 arrencarà a L'Auditori amb Sampler Sèries i l'OBC amb l'estrena a Europa de Become Ocean, del compositor nord-americà John Luther Adams, reconeguda amb guardons com el Grammy (2015) i el Pulitzer (2014) a la millor obra contemporània: l'obra, que dirigirà Brad Lubman, és una experiència immersiva de 42 minuts de música inspirada en la massa oceànica del Pacífic que vol fer un crit d'alerta sobre la destrucció progressiva dels espais naturals i  de la importància de l'oceà com a origen de la vida; a més, amb aquesta producció, el festival Sónar i L'Auditori reprenen la col·laboració que havien mantingut des de l'any 2003 i fins el 2011, amb l'objectiu de posar-se al capdavant de l'avantguarda sonora amb propostes arriscades i innovadores. I el 21 de juny l'OBC celebrarà el Make Music Day amb el seu ja tradicional concert a la platja de la Barceloneta, que l'any passat va aplegar prop de 15.000 persones: una cita que vol donar la benvinguda a l'estiu oferint fragments de grans obres simfòniques.

Vídeo de Become Ocean: el proper 16 de juny l'OBC estrena aquesta obra a Europa, dirigida per Brad Lubman / SEATTLE SYMPHONY; YOUTUBE

+info: https://www.auditori.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada