dimecres, 22 de juny del 2016

La Creu Roja triplica l'atenció de persones refugiades a Catalunya des de l'any 2014

A Catalunya, segons dades de la Creu Roja difoses abans-d'ahir amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, cada vegada són més les persones refugiades ateses per la aquesta entitat: en aquest sentit, el nombre de sol·licitants d'asil atesos per la Creu Roja a Catalunya s'ha triplicat des de l'any 2014, per l'augment de persones refugiades que entren al nostre país per les vies ordinàries. Entre 2014 i 2015, aquesta xifra va passar de 503 a 975 i, només en el primer trimestre de 2016, ja s'han atès més de 600. Arreu de l'Estat, la Creu Roja ha atès més de 15.000 persones refugiades entre 2015 i els quatre primers mesos de 2016.

La Creu Roja segueix reforçant els seus dispositius d'acollida i integració, en previsió que el pla europeu extraordinari de reubicació i reassentament comporti noves arribades a Catalunya. La institució humanitària compta amb diversos programes per tal de facilitar l'acollida i integració social i laboral de la població refugiada, entre ells el Programa de Protecció Internacional impulsat pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, que gestiona juntament amb ACCEM i el Comitè Català d¡Ajuda al Refugiat (en l'àmbit estatal, el Comissió Espanyola d'Ajuda al Refugiat). El programa vol cobrir les seves diferents necessitats (bàsiques, educatives, legals, d'habitabilitat, ocupacionals, psicològiques, de salut, entre d'altres). Per això, el programa consta de les fases consecutives següents: l'acollida, durant 6 mesos, en què es posen a la seva disposició pisos d'acollida residencial i es comencen a posar les bases del procés d'integració que s'acabarà de desenvolupar en fases posteriors; la integració, durant 6 mesos més, en què es promou la seva autonomia i independència  i es fa un itinerari d'acompanyament perquè, a la seva sortida del centre d'acollida, tinguin el màxim d'autonomia; autonomia, durant uns altres 6 mesos; en què se'ls dóna suport puntual i ajudes econòmiques esporàdiques; i pròrroga, durant 6 mesos més, per tal que el programa, quan la situació de la persona ho requereix, s'estengui 6 mesos més per tal de facilitar la seva integració.

Punt d'atenció de la Creu Roja Espanyola i la Creu Roja Francesa en un camp de refugiats a Grècia, concretament a prop d'Atenes / CREU ROJA
+info: http://www.creuroja.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada