dilluns, 18 de gener del 2016

L'ICTA-UAB acull la presentació de l'informe 'State of the World 2016'

En el document elaborat pel Worldwatch Institute ha participat el grup de recerca 'Conservació, Biodiversitat i Canvi Global'


El Worldwatch Institute (WWI) visitarà per primera vegada l'Estat espanyol per tal de presentar, a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el seu informe La Situació del Món 2016 (State of the World 2016), que està dedicat a la sostenibilitat urbana i en el qual ha participat el grup de recerca 'Conservació, Biodiversitat i Canvi Global', de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)el prestigiós informe anual, que en aquesta ocasió porta per títol Accelerant la transició cap a les ciutats sostenibles, serà presentat pel president del WWI, Ed Groark, i pel seu director de publicacions, Gary Gardner, demà passat en un seminari que tindrà lloc de les 10.00h a les 12.00h, al mateix ICTA-UAB, ubicat al Campus de Bellaterra de la UAB. De fet, el grup de recerca 'Conservació, Biodiversitat i Canvi Global', liderat pel doctor Martí Boada, ha desenvolupat tres capítols de La Situació del Món 2016, un d'ells de caràcter conceptual i dos basats en casos d'estudi. El capítol conceptual 'El paper fonamental de la biodiversitat a la sostenibilitat' urbana té com a objectiu contribuir a una nova forma de pensar sobre el paper de la biodiversitat urbana mitjançant l'ús de la biodiversitat com una de les mesures centrals de la sostenibilitat urbana: l'ús d'exemples de ciutats a la conca del Mediterrani (Barcelona, Jerusalem, Amman, Roma i Tunísia) ajuda a la comprensió de l'enfocament introduït pels investigadors. Els casos d'estudi s'han desenvolupat respectivament a Barcelona ('Barcelona, wooded city between the forests and the sea') i a Jerusalem ('The City of Jerusalem: a biodiversity shrine').

El Worldwatch Institute és una organització independent de Washington, DC (EUA), es dedica a la recerca treballant per tal d'accelerar la transició cap a un món ambientalment sostenible que doni resposta a les necessitats de les persones. Des de la seva fundació al 1974 per l'analista ambiental Lester R. Brown, el Worldwatch Institute està considerat una de les més respectades organitzacions de recerca ambiental del món, i ha estat escollit per la Universitat de Pennsylvania com un dels tres principals 'think tanks' del món en matèria ambiental. Els seus treballs sobre agricultura sostenible, estratègies de desenvolupament baix en carboni, enfocaments basats en els drets de la ciutadania, energia i ambient a la Xina, i sobre economia verda han estat publicats a centenars de mitjans de comunicació i compten amb el suport d'aquells que treballen per construir un món més sostenible arreu del món. El seu principal informe anual, La Situació del Món, es publica a 27 països i en 16 idiomes diferents.

Algunes de les pàgines inicials de l'informe State of the World de l'any passat / WWI

+info: http://www.uab.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada