dissabte, 23 de gener del 2016

La Càtedra UNESCO de la UPC en Sostenibilitat celebra el seu 20è aniversari

Abans-d'ahir a la tarda a la sala de conferències de l'edifici històric de l'Escola Superior d'Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT) va tenir lloc la celebració del 20è aniversari de la Càtedra UNESCO de la UPC en Sostenibilitat (CUS), acte que es va fer coincidir amb la presentació del número 16 de la revista Sostenible?, la qual tracta sobre la Conferència Internacional sobre el Canvi Climàtic celebrada a París aquest any passat del 30 de novembre a l'11 de desembre. La CUS es va crear el maig de 1996 com a resultat del Congrés Internacional en Tecnologia, Desenvolupament Sostenible i Desequilibris que la UPC va celebrar a la ciutat de Terrassa el desembre del 1995. Des d'aleshores la CUS s'ha definit com un centre multidisciplinari que fomenta el treball en xarxa dins d'aquesta universitat i amb altres grups del món universitari i professional.

Segons explica l'actual director d'aquesta càtedra, Jordi Morató, "la CUS pretén ser un espai interdisciplinari, crític, reflexiu i obert que fomenti una tecnologia que contribueixi al desenvolupament humà sostenible, on cada cop hi hagi menys desequilibris i més diversitat. Per aconseguir aquest objectiu, el professorat de la CUS treballa al voltant d'un sistema integrat d'activitats de recerca, formació, informació i documentació centrades, principalment, en l'anàlisi de les relacions múltiples entre les esferes econòmica, sociopolítica, tecnològica i ecològica", afirma Morató. De fet, continua Morató, "aquest plantejament conjunt del canvi global descansa sobre una base multidisciplinària que engloba la integració de fets i coneixements científics amb objectius i principis humanístics. Del que es tracta es d'analitzar la complexitat dels problemes mundials i tractar tots els factors vinculats a l'avaluació integrada de les perspectives globals", conclou Jordi Morató.


Dos vídeos enllaçats al web de la Conferència de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic http://www.cop21.gouv.fr / YOUTUBE

+info: http://www.terrassa.upc.edu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada