dilluns, 6 d’abril del 2015

Montcada i Reixac disposa d'un punt d'assessorament i intermediació del SIDH

La Casa de la Vila de Montcada i Reixac va acollir dilluns passat la presentació oficial del nou punt del Servei d'Intermediació en Deutes de l'Habitatge (SIDH), que ha posat en marxa la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de l'Ajuntament de Montcada i Reixac, l'Agència de l'Habitatge de Catalunya i el Col·legi d'Advocats de Sabadell. El servei està adreçat a les persones que no poden afrontar el pagament de l'habitatge o que preveuen que no ho poden fer: l'objectiu és oferir assessorament i intermediació amb les entitats financeres. El SIDH és un servei d'assessorament gratuït adreçat a aquelles persones o famílies que estan en risc de perdre el seu habitatge habitual per no poder pagar la hipoteca o per haver estat avaladors d'habitatges que estan en situació d'impagament. Des del SIDH es concerta una entrevista amb un advocat expert en la matèria que estudia cada cas i s'elabora una proposta de modificació de les condicions del deute. L'objectiu de la proposta és definir conjuntament entre l'advocat i el ciutadà una proposta de solució que faci compatible el manteniment de l'habitatge amb la seva situació econòmica actual. Aquesta proposta és tramesa a Ofideute de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, que farà la mediació amb l'entitat bancària corresponent. El punt SIDH de Montcada atén els ciutadans del municipi i també els de Cerdanyola del Vallès i Ripollet.

A aquest servei s'hi pot accedir a través de les oficines de serveis socials, de consum o d’habitatge de qualsevol dels altres 28 municipis de la demarcació de Barcelona que ofereixen aquest servei, que ja ha atès 2.000 famílies. A Montcada i Reixac, el SIDH (que es va iniciar el passat mes de desembre) està atenent actualment a 10 famílies amb problemes d'impagament, de les quals set són de Montcada i Reixac i tres de Ripollet, i ja s'ha aconseguit signar l'escriptura de dació en pagament d'una de les famílies de la nostra localitat. El SIDH és un servei ofert a l'Oficina Local d'Habitatge de l'Ajuntament de Montcada i Reixac. A l'acte de presentació han participat l'alcaldessa accidental de Montcada i Reixac, M. Carmen Porro, el secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala, el diputat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Josep Oliva, i el degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Juan Antonio García. M. Carmen Porro ha afirmat que "aquest servei és una eina d'assessorament per lluitar contra la pèrdua de l'habitatge per causa d'impagament de préstecs hipotecaris" i ha afegit que "esperem aconseguir evitar més desnonaments de ciutadans del nostre municipi mitjançant el diàleg i la negociació".

L'acte de presentació del SIDH a Montcada i Reixac. D'esquerra a dreta: el diputat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania de la Diputació de arcelona, Josep Oliva; l'alcaldessa accidental de Montcada i Reixac, M. Carmen; el secretari d'Habitatge i Millora Urbana del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Carles Sala; i el degà del Col·legi d'Advocats de Sabadell, Juan Antonio García / AJUNTAMENT DE MONTCADA I REIXAC
+info: http://www.montcada.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada