diumenge, 5 d’abril del 2015

Pugen a l'escenari les sis obres finalistes del Premi BBVA de Teatre 2015


Durant els tres caps de setmana compresos entre el 10 i el 26 d'abril, els sis espectacles finalistes de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre 2015 pujaran a l'escenari de diversos teatres i espais de tot Catalunya. Les poblacions de Valls (Alt Camp), Vic (Osona), Tàrrega (Urgell), Calldetenes (Osona) i Berga (Berguedà) acolliran les obres finalistes, escollides pel jurat d'entre 84 propostes teatrals de companyies provinents d'arreu del país. El jurat de la 15a edició del Premi BBVA de Teatre està format per cinc professionals de renom del món del teatre del nostre país: els actors Pep Ferrer i Pep Pla; l'actriu Amàlia Sancho; el programador de L'Atlàntida de Vic, Ramon Ferrer i el també actor i director del certamen, Joan Roura. El Premi BBVA de Teatre 2015, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA, té com a objectiu donar suport a la creació teatral i a la difusió del teatre professional en qualsevol dels gèneres o estils.

Així, Nadia, de La Conquesta del Pol Sud es podrà veure al Teatre Principal de Valls, el 10 d'abril; Confidències a Al·là, de Sala Atrium, a ETC Teatre de Vic, el 17 d'abril; MedeaMaterialMedea, d'Artmagnètic, el 18 d'abril, al Teatre Ateneu de Tàrrega; M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Produccions, el 19 d'abril, a l'Auditori Teatre de Calldetenes; La Caputxeta Galàctica, de la companyia Insectotròpics, el 25 d'abril, també a l'Auditori Teatre de Calldetenes i Locus Amoenus, d'Atresbandes, el 26 d'abril al Teatre Municipal de Berga. El Premi, convocat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes (FACC) i el BBVA, consisteix en una gira de quatre representacions per diversos teatres de Catalunya valorada en 16.000 euros. En concret, tres espectacles seran representats en equipaments que formen part dels Teatres Amics, i un quart al Centre Cultural Terrassa. Aquest premi és un dels guardons teatrals de major dotació econòmica d'aquest país. L'11 de maig tindrà lloc la Gala Final a la sala Ramon Montanyà de L'Atlàntida de Vic, on es donarà a conèixer l'espectacle guanyador. Per la seva banda, i en el marc de la pròpia gala, l'Associació d'Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) concedirà el Premi a la millor actriu i al millor actor dels espectacles finalistes. Així mateix, es tornarà a fer un reconeixement especial a una trajectòria professional i a una entitat catalana que dediqui els seus esforços al teatre social.

D'esquerra a dreta i de dalt a baix: Nadia, de La Conquesta del Pol Sud; Confidències a Al·là, de Sala Atrium; MedeaMaterialMedea, d'Artmagnètic; M.A.R.I.L.U.L.A, de La Lula Produccions; La Caputxeta Galàctica, de la companyia Insectotròpics; i Locus Amoenus, d'Atresbandes / FACC

+info: http://www.fcaixescatalanes.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada