dilluns, 2 de febrer del 2015

L'últim adéu al president del Grup Planeta, José Manuel Lara Bosch

La cerimònia religiosa amb motiu de la mort del president del Grup Planeta, José Manuel Lara Bosch, és avui a les 13.00h a la Basílica de la Concepció de Barcelona. La capella ardent de l'editor, mort aquest passat dissabte als 68 anys, es va instal·lar ahir al Tanatori de Sant Gervasi, a Barcelona, on nombroses personalitats del món cultural, polític, econòmic i mediàtic s'hi van acostar per tal d'expressar el seu condol per la pèrdua de l'empresari. Lara ha mort a causa del càncer de pàncrees que li havien diagnosticat l'any 2011.

Lara, que va cursar estudis de Ciències Econòmiques a la Universitat de Barcelona i va obtenir un màster a ESADE, va començar la seva carrera l'any 1963 a París a la Librairie Larousse. Va ampliar el Grup Planeta, creat pel seu pare, i el va fer arribar a 25 països: va dur aquesta tasca de manera determinant des de finals dels anys 90, quan va apostar per diversificar i obrir la companyia a la producció d'altres continguts d'oci i entreteniment culturals, més enllà del segell editorial. En poc temps Planeta va esdevenir el primer grup editorial a l'Estat espanyol i a Llatinoamèrica, amb una forta incidència també a França, i va ampliar la seva activitat als camps de la premsa, la ràdio, la televisió, la distribució audiovisual i la formació. El grup compta amb un centenar de segells editorials i diverses sèries de fascicles col·leccionables. Lara va ser nomenat president del Grup Planeta l'any 2003 en morir el seu pare, José Manuel Lara Hernández. A més, va impulsar la Fundació José Manuel Lara, creada el 1992 també pel seu pare. Editorial Planeta atorga els premis més ben dotats de la literatura catalana i castellana, que són, respectivament, el Premi Ramon Llull i el Premi Planeta. Lara Bosch també era president del grup de comunicació Atresmedia.

A la foto de l'esquerra: José Manuel Lara Bosch. A la de la dreta: Pilar Eyre i Jorge Zepeda Patterson, finalista i guanyador respectivament del Premi Planeta 2014 / GRUP PLANETA 

Vídeo sobre la novel·la Desig de xocolata, amb la qual Care Santos va guanyar el Premi Ramon Llull 2014 / GRUP PLANETA

+info: http://www.planeta.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada