diumenge, 1 de febrer del 2015

Els participants al II Campionat ElectroCat fabricaran el xassís d'un vehicle de quatre rodes

El II Campionat ElectroCat tindrà lloc el proper 20 de juny i a diferència de la primera edició en la qual els participants havien de construir un tricicle, enguany, cada equip haurà de dissenyar i fabricar el xassís d'un vehicle de quatre rodes. Segons les bases, haurà de ser prou ample i llarg per ubicar un pilot d'almenys 1,7 metres d'alçada i 65 quilos de pes. ElectroCat és un concurs d'innovació amb l'objectiu de construir un prototip de vehicle elèctric, sobre una base motriu comuna. El campionat, organitzat pels ajuntaments de la Riera de Caldes, compta amb el cofinançament del Servei d'Ocupació Català (SOC) i amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, el Gremi de Tallers de reparació d'automòbils de Sabadell i Província de Barcelona i les empreses Honda, Infranor-Mavilor i Tempel Group. Els docents dels centres participants han participat en una jornada de formació al Centre de Recursos del Vehicle Elèctric (CREVE) de Santa Perpètua de Mogoda i han rebut les bateries elèctriques, fabricades per l'empresa Tempel, que els equips han d'instal·lar al vehicle que muntin.

Enguany ha augmentat el nombre de centres participants respecte de l'edició de l'any passat, en la qual van participar cinc centres, tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 06/03/2014); així mateix augmenten les comarques de les quals són procedents els equips participants. Concretament hi participaran els vuit centres següents: l'Institut Palau Ausit, de Ripollet, i l'Institut Pere Martell, de Tarragona, (que ja van ser-hi l'any passat), l'Escola Tècnica Girona, de Girona; el propi CREVE, de Santa Perpètua de Mogoda; Activitats Professionals del Vallès; el Centre d'Estudis Monlau, Ceir Arco-Villarroel i el Centre d'Estudis Roca, aquests tres últims de Barcelona ciutat. Tots competiran en una única prova, en la que s'avaluaran les prestacions, característiques i disseny dels vehicles. A l'edició de l'any passat, tal i com també va informar TITULARS.CAT (bloc del 23/06/2014), va guanyar l'IES Palau Ausit de Ripollet. La competició del proper 20 de juny constarà d'una sèrie de proves d'avaluació tècnica i una cursa de mitja hora de durada, en la qual guanyarà el vehicle que faci més voltes al circuit realitzant una parada en la zona de 'pit lane' per tal de fer un canvi de bateries. L'objectiu del campionat és potenciar el treball en equip dels alumnes i fomentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic. En aquest sentit, l'Electrocat "pretén ser una plataforma per la captació i promoció de tècnics especialitzats en vehicles elèctrics", segons detallen fonts de l'organització.

L'objectiu del campionat és potenciar el treball en equip dels alumnes i fomentar l'activitat experimental i creativa com a element pedagògic / DECOMUNICACIÓ
+info: http://www.staperpetua.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada