dimecres, 22 d’abril del 2020

Un 6,8% interanual ha crescut al febrer a preus corrents l'IVGS de Catalunya

Al febrer a Catalunya, l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, ha augmentat a preus corrents un 6,8% respecte al mateix mes del 2019: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 3. Aquesta evolució de l'IVGS ve motivada per un augment de l'11,6% de les vendes d'alimentació i del 2,6% de les de la resta de productes.

En l'acumulat dels dos primers mesos de l'any, també a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'esmentat índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un 2,9% respecte al mateix període de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació han augmentat un 8,2%, mentre que les de la resta de productes han disminuït un 0,7% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català mostra un increment interanual del 7,1% al febrer del 2020: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 9,6% i les de la resta de productes un 4,8%.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del febrer passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada