dimarts, 21 d’abril del 2020

L'IVGS interanual català del gener passat no ha variat a preus corrents

Respecte al mateix mes de l'any anterior, al gener l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya s'ha mantingut constant, amb una variació del 0%: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 24. L'estabilitat de l'IVGS ve motivada per la combinació d'un augment de les vendes d'alimentació, un 4,9%, i la disminució de les vendes de la resta de productes, un -2,7%.

A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, aquest índex que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei mostra un lleuger increment interanual del 0,2% al gener d'enguany. En funció d'aquest tipus de preus, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, les vendes d'alimentació han augmentat un 2,8%, mentre que han variat un -0,8% les vendes de la resta de productes.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del gener passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada