diumenge, 18 d’agost del 2019

L'IVGS català del passat juny ha crescut un 1,1% interanual a preus corrents

Enguany, quant a l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya del juny, ha hagut a preus corrents un augment de l'1,1% respecte al mateix mes de l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat 31 de juliol. Aquesta evolució de l'IVGS es dóna per l'augment de les vendes d'alimentació, un 3,1%, ja que les de la resta de productes han disminuït lleugerament en el mateix període, un -0,3% concretament.

També a preus corrents, i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, l'IVGS, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat a Catalunya un 2% en l'acumulat dels sis primers mesos de l'any respecte al mateix període de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació segueixen mostrant una evolució positiva i s'han incrementat un 6,6%; en canvi, les de la resta de productes han disminuït un 1,3% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, l'IVGS català del passat juny mostra un increment interanual del 0,9%: per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 1,7% i les de la resta de productes, un 0,3%.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del juny passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada