dijous, 11 de juliol del 2019

Maig ha marcat a preus corrents una variació interanual del 5,9% a l'IVGS català

A preus corrents l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies, l'IVGS, de Catalunya ha augmentat un 5,9% al maig d'enguany respecte al mateix mes l'any anterior: ho ha donat a conèixer l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès dimecres de la setmana passada. L'augment a l'IVGS és resultat de l'elevat increment quant a vendes d'alimentació, un 11,1%, i de la pujada també a la resta de productes, un 1,8%, que han augmentat per primera vegada aquest any.

En l'acumulat dels mesos gener a maig, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, aquest índex, que fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, ha variat un 2,2% respecte al període del mes gener al maig de l'any anterior: les vendes acumulades dels productes d'alimentació segueixen mostrant una evolució positiva i s'han incrementat un 7,3%; en canvi, les de la resta de productes han disminuït un 1,5% en el mateix període. Sense l'efecte dels preus, i per tant a preus constants, l'IVGS mostra al maig un increment interanual del 5,4% i, per grups de productes, les vendes d'alimentació han augmentat un 9,9% mentre que les de la resta de productes un 1,9%.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del maig passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada