dimarts, 18 de juny del 2019

A preus corrents l'IVGS de Catalunya del passat abril ha variat un 4,4% interanual

L'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya a preus corrents ha augmentat l'abril passat un 4,4% respecte al mateix mes de l'any anterior, segons ha comunicat l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que ha emès el passat dia 5. Aquest bon comportament de l'IVGS ve motivat per l'elevat increment de les vendes de productes alimentaris, un 11,4%, ja que les vendes de la resta de productes han disminuït, en concret un ‑1,2%.

En l'acumulat dels quatre primers mesos de l'any, també a preus corrents i sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, la variació de l'IVGS català ha estat de l'1,4% respecte al mateix període de l'any anterior. Les vendes acumulades dels productes d'alimentació segueixen mostrant una evolució positiva i s'han incrementat un 6,4%; en canvi, les de la resta de productes han disminuït un 2,3% en el mateix període. A preus constants, i per tant eliminant l'efecte dels preus, aquest índex, que en tots els casos fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m² sense incloure les estacions de servei, mostra un increment interanual del 3,2% a l'abril; per grups de productes, han augmentat les vendes d'alimentació, un 10%, mentre que s'han reduït, en concret un -2,4%, les vendes de la resta de productes.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya de l'abril passat. Aquest índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada