dimecres, 16 de gener del 2019

A preus corrents l'IVGS de Catalunya el passat novembre ha variat un -0,7% interanual

Respecte al novembre del 2017 l'Índex de Vendes a les Grans Superfícies (IVGS) de Catalunya ha variat un -0,7% a preus corrents el mateix mes del 2018, segons ha comunicat l'Institut d'Estadística de Catalunya, l'Idescat, mitjançant una nota informativa que divendres passat ha emès. Aquesta evolució de l'IVGS ve motivada per la disminució de les vendes de productes alimentaris, en concret un -1,7%, ja que les vendes de la resta de productes s'han mantingut estables.

En l'acumulat de gener a novembre, sempre segons la referida nota informativa de l'Idescat, la variació de l'índex a preus corrents ha estat del -2,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Les vendes acumulades en aquest període mostren variacions negatives tant dels productes d'alimentació, un -2,4%, com de la resta de productes, un -2,5%. A preus constants, eliminant per tant l'efecte dels preus, l'índex mostra una disminució interanual igual a -2,4% el novembre passat. Per grups de productes, també a preus constants al novembre, les vendes dels alimentaris mostren una disminució de -3,5%, mentre que les de productes no alimentaris disminueixen en un -1,7%. L'IVGS fa el seguiment de les grans superfícies no especialitzades amb una superfície de venda superior a 2.500 m², sense incloure les estacions de servei.

Taula detallada de dades de l'IVGS de Catalunya del novembre passat. L'índex contempla les grans superfícies no especialitzades d'una superfície de venda superior a 2.500 m², excepte estacions de servei / IDESCAT

+info: https://www.idescat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada