divendres, 7 de juliol del 2017

La primera edició del Festival de Circ Social de Sabadell atreu uns 3.000 assistents

Toni Porcar, director del SabaCirc, explica que el públic ha acceptat "amb respecte i alegria" les propostes de l'esdeveniment


Joel Martí, de la companyia Circo Afilado, al cable acrobàtic a la
Plaça Primer de Maig el passat 30 de juny / DECOMUNICACIÓ
El Festival de Circ Social de Sabadell, segons valora la pròpia organització de l'esdeveniment en una nota informativa d'abans-d'ahir l'altre, deixa en la seva primera edició un bon balanç qualitatiu i quantitatiu, havent-se estès arreu de la ciutat. En conjunt unes 3.000 persones han gaudit dels espectacles i altres accions itinerants que del 27 de juny al 2 de juliol ha dut a terme el festival SabaCirc: dimarts 27 de juny a la Plaça de la Creu de Barberà, dimecres 28 als Merinals amb tallers i espectacles per als infants de l'Esplai Esquitx i per a les persones amb discapacitat intel·lectual de l'associació Atendis, dijous 29 a la Plaça del Pi de Ca n'Oriac, divendres 30 a Can Puiggener, dissabte 1 de juliol al Centre i diumenge 2 a Can Deu. A més cal sumar la taula rodona sobre circ social que es va celebrar a la Biblioteca del Nord, a la Plana del Pintor dimecres 28 de juny, i la trobada de 'parkour', a la qual una vintena de 'traceurs' (practicants d'aquest esport) de Barcelona i de Sabadell es van aplegar a la Plaça Espanya diumenge 2 al matí i van recórrer diferents carrers i places de Torreguitart, Can Deu, Creu Alta i van acabar amb una exhibició al Parc Catalunya.

Una actuació de la gala final del Festival, el passat 2
juliol a la Plaça dels Castanyers / DECOMUNICACIÓ
Com a director del Festival, Toni Porcar, es mostra satisfet i en paraules recollides a la referida nota informativa afirma: "Una de les funcions del circ social és la de transformar i millorar l'entorn immediat i això ho hem aconseguit amb escreix ja que hem apropat espectacles de circ i la cultura als barris més perifèrics, el públic s'ha implicat molt amb les nostres propostes als carrers i places i les ha acceptat amb respecte i alegria". I afegeix: "A més, les associacions de veïns i comerciants s'han bolcat amb nosaltres i ens han ajudat allà on no hi arribàvem". Així mateix, Porcar valora molt positivament la col·laboració de la cooperativa Transports Urbans de Sabadell (TUS) i de l'empresa sabadellenca de serveis mediambientals Smatsa, que han ajudat a cofinançar el Festival. "Gràcies a la TUS hem pogut tenir el Circus-Bus, un autobús antic que ens ha permès tant fer accions de 'micro-circ' al seu interior com de fons d'escenari, de camerino o espai per als artistes", ha remarcat Porcar, i també apunta que abans dels espectacles, tant els monitors de la TUS com els del SabaCirc han ofert tallers pedagògics per tal de construir un autobús de cartró i una minicarpa de circ. "Ens ha agradat molt la participació dels infants a totes les nostres propostes. I hem aconseguit unir diferents ètnies i cultures amb harmonia i bon humor, com va passar a la Plaça Primer de Maig de Can Puiggener", conclou el director del Festival. Les activitats vinculades amb el circ, però, han continuat: abans-d'ahir els joves de 'parkour' del SabaCirc han ofert tallers d'aquesta disciplina esportista a diferents places de Rubí, ahir els monitors ha ofert tallers de circ per a joves a Barberà, i també ahir els artistes del SabaCirc han estat dinamitzant, a la Biblioteca Vapor Badia, a Sabadell, una exposició de les biblioteques municipals d'aquesta ciutat i que des del passat 28 de febrer les va recorrent: es tracta de la mostra 'El circ: màgia i emoció', que va començar a la Biblioteca del Sud per a després anar a la de la Serra i actualment estar a la Vapor Badia on romandrà fins al 23 de setembre i tot seguit continuarà per la resta de biblioteques municipals sabadellenques fins acabar el seu recorregut el 31 de maig de l'any vinent, a la dels Safareigs.

+info: http://sabacirc.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada