dilluns, 10 de juliol del 2017

ESADE i EVPA coorganitzen un curs de filantropia de risc i inversió d'impacte

Constarà d'aprenentatge en línia així com de dos dies d'interacció presencial, i avui finalitza el termini per tal d'apuntar-s'hi


Per tal de desenvolupar un programa formatiu conjunt titulat 'Fundamentals on venture philanthropy and impact investing', ESADE Business & Law School i l'entitat European Venture Philanthropy Association (EVPA), amb seu a Brussel·les, han decidit actuar unides i oferir així un programa formatiu per a directius únic en la seva especialitat a Europa, ha informat dimarts passat la pròpia ESADE mitjançant una nota informativa. Avui és la data límit per tal d'apuntar-se a aquest curs, que proporcionarà als participants eines efectives per tal de fomentar un compromís més alt amb la inversió social i amb l'oferiment de subvencions en funció de les necessitats d'una gran varietat d'organitzacions amb finalitats socials, sovint denominades per les sigles en anglès SPO (Social Purpose Organisations). El curs començarà el 15 d'agost i a més dels materials d'aprenentatge en línia constarà de dos dies d'interacció presencial, que serna els dies 14 i 15 de setembre, al campus d'ESADE a Barcelona, amb destacats professors i professionals. Durant el període residencial a Barcelona, experts en filantropia de risc i inversors d'impacte compartiran els seus coneixements sobre les principals pràctiques, com ara la gestió d'impacte i el suport no financer. El programa, que finalitzarà el 31 d'octubre, s'adreça concretament a professionals de fundacions, fons d'inversió d'impacte, bancs i institucions financeres, administracions públiques, ONG's, entitats benèfiques i empreses.

"Molts estudis indiquen que el sector de la filantropia de risc i de la inversió d'impacte és un sector molt dinàmic i que evoluciona ràpidament", ha explicat, en paraules recollides a la referida nota informativa, Bernard Uyttendaele, CEO d'EVPA. "Una gran diversitat d'actors donen suport a un nombre creixent d'organitzacions i empreses amb finalitats socials. Molts d'ells són actius en el sector, com ara fundacions, fons d'inversió d'impacte, institucions financeres, empreses familiars i corporacions. Tanmateix, per bé que les societats europees necessiten models nous i innovadors per abordar les qüestions socials, les SPO no disposen de finançament estable, no tenen prou capacitat ni compten amb aliances", ha afegit. Des de la perspectiva acadèmica, Lisa Hehenberger, professora d'ESADE i experta en filantropia de risc, ha definit el programa, també en paraules recollides a l'esmentada nota informativa, com "la millor oportunitat d'aprendre a desenvolupar una estratègia de finançament d'impacte en filantropia de risc i inversió d'impacte. Durant el programa, els participants entendran tot el procés d'inversió, com ara les tècniques que s'utilitzen per a la due diligence, el tancament i l'estructuració d'acords, el seguiment i el reporting, el govern de les organitzacions amb finalitats socials, o com fer una sortida d'impacte i gestionar el portfolio", ha explicat Hehenberger.

Cronograma del curs / EVPA

+info: http://www.esade.edu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada