dimarts, 11 de juliol del 2017

Ensemble Dialoghi enceta unes jornades que el Festival Nits de Clàssica dedica a Mozart

La formació musical Ensemble Dialoghi actua avui al claustre de la Catedral de Girona per tal d'iniciar, en el marc del Festival Nits de Clàssica, unes jornades dedicades a Mozart. Per això, aquest conjunt integrat per músics de diferents nacionalitats oferiran un 'diàleg' entre Mozart i Beethoven, mitjançant la interpretació de dues obres íntimament lligades: el Quintet per a piano i vent, que el propi Mozart va descriure com una de les seves millors obres i de les més estimades; i el Quintet per a piano i vent que Beethoven va escriure amb la mateixa instrumentació i tonalitat, en un clar homenatge precisament a Mozart.

El claustre de la Catedral esdevindrà, doncs, una veritable conversa entre dos grans compositors de la història de la música. Mitja hora abans de l'inici del concert el públic trobarà el guia musical del Festival Nits de Clàssica, que amb un caràcter distès i informal ampliarà la informació del concert, d'aquests dos quintets i també dels intèrprets amb l'objectiu de millorar l'experiència dels assistents. Nits de Clàssica, que organitza l'Auditori de Girona i que s'està duent a terme des del passat 27 de juny i acabarà el proper dia 23, continuarà dedicat a Mozart demà passat i divendres amb una sessió doble de les Sonates per a piano i violí, interpretades per la violinista Isabelle Faust i el pianista Alexander Melnikov: un encàrrec especial del Festival Nits de Clàssica que tindrà lloc al Museu d'Art, que enguany s'estrena com a nova ubicació del festival.


El 'diàleg' dels quintents de Mozart i Beethoven que va fer Ensemble Dialoghi el 7 de novembre de 2015 a la Sala Lluís Domènech i Montaner del Recinte Modernista de Sant Pau, a Barcelona / ENSEMBLE DIALOGHI

+info: http://www.auditorigirona.org/nitsdeclassica

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada