dilluns, 1 de maig del 2017

Vinaixa: "No pot ser que a la construcció tornin a succeir accidents com els dels anys 80"

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, els sindicats CCOO i UGT, i les organitzacions empresarials Confederació Catalana de la ConstruccióPIMEC i Foment del Treball Nacional han acordat potenciar la prevenció de riscos laboral en aquest sector, ha informat el propi Departament en una nota informativa difosa divendres passat. El director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball, Enric Vinaixa, en paraules recollides a la referida nota informativa, ha declarat: "Analitzarem la situació de la subcontractació en el sector de la construcció; recuperarem i revisarem el codi de bones pràctiques en la promoció i execució de les obres de construcció. No pot ser que a la construcció tornin a succeir accidents com els dels anys 80".

Així, el Govern català, sindicats i patronals, que conjuntament formen la Mesa de Seguretat i Salut Laboral en la Construcció a Catalunya, s'han compromès a elaborar un pla d'acció per tal d'implementar properament mesures pel que fa a la preveció de riscos laborals en el referit sector. De les principals d'aquestes mesures destaquen les campanyes conjuntes de sensibilització per tal de posar de relleu els beneficis i la rendibilitat que comporta fer prevenció tant per a les persones com per a les empreses, i subratllar les pèrdues que provoca la falta de prevenció.  Vinaixa en la seva declaració també ha indicat que "el Departament vetllarà per la lluita contra la sinistralitat laboral i, per tant, no estem disposats a permetre la més mínima relaxació en l'aplicació de les mesures de prevenció de riscos laborals" i que "totes les empreses disposaran de les eines de l'Institut Català de Seguretat i Salut Laboral".

Índex d'incidència de l'accidentalitat laboral mortal (número d’accidents per cada 100.000 treballadors afiliats a la Seguretat Social) a la construcció i al total de sectors: evolució a Catalunya del 2004 al 2013 / GENCAT.CAT

+info: http://treball.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada