dimarts, 2 de maig del 2017

El festival SabaCirc està a punt de concretar la seva programació definitiva

SabaCirc, el primer Festival de Circ Social de Sabadell, que se celebrarà entre el 26 de juny i el 2 de juliol a diferents barris de la zona nord de Sabadell, com la Plana del Pintor, Ca n'Oriac, Sant Julià o Can Deu, està tancant la seva programació definitiva aquests dies; però, des del seu equip impulsor, dirigit pel 'clown' Toni Porcar, ja s'ha avançat, mitjançant una nota informativa de divendres passat, que hi haurà espectacles de diferents artistes al carrer per apropar el circ i les arts escèniques a la ciutadania, així com una taula rodona, la presentació d'un llibre i mostres d'arts urbanes com el 'parkour' i el 'breakdance'. SabaCirc compta amb la col·laboració de l'empresa Kidnelis, del Taller de la Bicicleta, el Laboratori Social Metropolità de Sabadell, la companyia Bicicòmic i artistes (pallassos, actors, mags, músics, equilibristes, contacontes, etc.) de Sabadell i els voltants, entre d'altres.

En concret, es presentarà el llibre Circ, educació i transformació social. El projecte pedagògic de l'Ateneu Popular 9 Barris, una edició coordinada per l'educador social Antonio Alcántara, vinculat a l'Ateneu Popular 9 Barris de Barcelona des de fa molts anys i un expert en la matèria. Així mateix, l'equip tècnic de SabaCirc organitzarà una taula rodona sobre el circ social a Catalunya i la resta de l'Estat, amb experts amb circ social i la col·laboració de l'Ateneu Popular de 9 Barris a La Biblioteca del Nord. Una altra de les novetats que oferirà el festival és la primera Trobada de Parkour de Catalunya: el 'parkour' és una disciplina física que serveix per a superar obstacles urbans o de la natura, només fent servir el cos i es considera que va néixer el 1973 a França, impulsat per David Belle. A més, també s'està preparant un altre grup de joves amb risc d'exclusió social amb tallers de circ i de malabars perquè coneguin aquestes tècniques i facilitar-los alguna sortida laboral o formativa; i un altre àmbit en aquest sentit és la formació en 'breakdance', un altra disciplina urbana, que motiva al jovent i els ajuda a entrenar, fer esport i crear coreografies amb música: l'objectiu és impulsar una competició de 'breakdance' amb ballarins d'arreu de Catalunya a un espai del nord de Sabadell.

Toni Porcar, director de SabaCirc, el passat 27 d'abril a la seu del col·lectiu Lanauva, equip multidisciplinari de Sabadell i especialitzat en promoció d'esdeveniments, explicant-los com serà el festival / SABACIRC

+info: http://sabacirc.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada