divendres, 3 de març del 2017

Poden trobar-se apps en llengua catalana mitjançant l'eina Cercaapps

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat ha creat Cercaapps, un cercador d'apps que estiguin en català, ha informat abans-d'ahir en una nota informativa el propi Departament. Cercaapps, que s'anirà ampliant progressivament, inclou ara mateix com a mínim prop de 200 apps i s'ha nodrit d'aquelles que s'han publicat setmanalment des de febrer de l'any 2013 en el marc de l'acció de sensibilització 'L'App de la setmana', iniciativa que té l'objectiu de promoure el consum d'apps en català als dispositius mòbils. L'eina, que ha coincidit amb la celebració del Mobile World Congress a Barcelona, s'enriquirà amb noves apps de la setmana i amb les que facin arribar les empreses i la ciutadania mitjançant un formulari.

Des de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, es remarca que el món digital i les tecnologies mòbils són una oportunitat i un repte per al català; en aquest sentit l'organisme vol afavorir que tingui una sòlida base en tecnologies lingüístiques i promoure una oferta competitiva de productes i serveis. Per aquesta raó es convoca anualment una línia d'ajuts per a empreses, a través de la qual l'any 2016 es va donar suport a una vintena de projectes. Enguany, es convocarà una nova línia de subvencions per a empreses que anirà destinada exclusivament a la traducció i la localització en català de productes tecnològics (apps, programari, videojocs, etc.).

Vídeo de la campanya 'Navega en català!' promoguda per la Fundació puntCAT amb el suport de la Direcció General de Política Lingüística per tal de fomentar la navegació en català i perquè hi hagi més continguts, productes i serveis en aquesta llengua / FUNDACIÓ PUNTCAT


+info: http://llengua.gencat.cat/digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada