diumenge, 12 de febrer del 2017

Neix la Càtedra URV-WFNR, que posarà èmfasi en els efectes de consumir fruita seca

El conveni de constitució de la Càtedra URV-WFNR (World Forum for Nutrition Research) sobre Fruita Seca l'han signat dijous passat Josep Anton Ferré, rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i Goretti Guasch, directora executiva de l'Internacional Nut and Dried Fruit Council (INC), en un acte celebrat al Rectorat de la URV i en el qual també hi han estat presents el president honorari de l'INC, Antoni Pont, i el professor Jordi Salas, qui esdevé director de la càtedra. Entre els objectius més importants de la nova càtedra destaquen la difusió del coneixement sobre els efectes del consum de la fruita seca (i fruita deshidratada) en la salut i la nutrició. A més, assessorarà als professionals i institucions del sector de la fruita seca en temes de salut en general i nutrició en particular, així com en l'avaluació de projectes internacionals d'investigació sobre aquesta matèria. També pretén col·laborar en diferents publicacions del sector i participar en conferències, cursos, seminaris i jornades en l'àmbit internacional. Així, segons es remarca des de la pròpia URV, aquesta càtedra representa una gran oportunitat per a la Universitat per tal donar continuïtat a activitats de promoció de la investigació a nivell internacional en relació al l'efecte de la fruita seca sobre la salut i la difusió del coneixement en aquesta matèria, i ha de potenciar també el lideratge de la URV en recerca sobre aquests àmbits.

A la URV, des de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut, que està ubicada a Reus, s'està treballant des de fa anys en l'avaluació dels efectes saludables dels nutrients, els aliments i els patrons alimentaris: una tasca que es realitza concretament a la Unitat de Nutrició Humana i Dietètica, liderada precisament pel professor Jordi Salas. Una de les línies de recerca més definides ha estat l'estudi de l'efecte de la fruita seca en relació a l'obesitat, diferents factors de risc cardiovascular i la seva importància en la prevenció de diferents malalties altament prevalents: això ha portat a establir un marc de col·laboració intensa amb l'INC que vol donar-li continuïtat a través de la creació d'aquesta càtedra. Quant a l'INC, és una fundació privada internacional sense ànim de lucre, amb seu també a Reus, i que, a dia d'avui, compta amb unes més de 660 empreses membres en 77 països, entre els que podem trobar productors, industrials, exportadors, importadors, brokers, empreses de maquinària, processadors, empaquetadors, consultors i altres professionals del sector, que treballen amb fruita seca. La missió de l'INC és ser la font mundial d'informació per al sector de la fruita seca pel que fa a salut, nutrició, estadístiques de producció, comerç i consum mundial, seguretat alimentària, estàndards governamentals, regulacions que afectin el comerç internacional i estàndards de qualitat; és l'únic organisme mundial promotor i canalitzador d'iniciatives per a la millora i expansió del sector de la fruita seca i deshidratada.

Un instant de l'acte de formalització del conveni. D'esquerra a dreta: Antoni Pont, president honorari de l'Internacional Nut and Dried Fruit Council (INC); Josep Anton Ferré, rector de la URV; Goretti Guasch, directora executiva de la INC; i Jordi Salas, director de la nova càtedra / URV

+info: http://www.urv.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada