dilluns, 13 de febrer del 2017

L'IEC comença a aplicar la nova normativa de la 'Gramàtica' i l''Ortografia' catalanes

Des del dia 1 d'aquest mes de febrer, totes les publicacions i, en general, tots els textos interns o externs, siguin en paper o en línia, que redactin la Presidència, les seccions, les societats filials, les delegacions i la resta dels departaments de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) segueixen els criteris establerts per la Gramàtica de la llengua catalana i l'Ortografia catalana. No obstant, totes les obres que han entrat al Servei Editorial abans d'aquesta data i que es troben en fase de revisió no es modificaran. Per això, algunes obres que sortiran amb data posterior a la publicació de la Gramàtica i l'Ortografia seguiran encara la normativa anterior.

Els continguts penjats al web de l'IEC abans de l'1 de febrer no es modificaran, excepte els documents de referència, com són estatuts, reglaments i textos de presentació institucional, que s'adaptaran a la nova normativa en un termini que finalitzarà el proper 31 de maig. Pel que fa al Diccionari de la llengua catalana de l'IEC (DIEC2), el procés d'actualització, que és complex perquè no afecta només les entrades sinó també la redacció dels articles, finalitzarà el 31 de març de 2017. El Ple de l'IEC va ratificar la Gramàtica de la llengua catalana en la reunió del passat 27 de setembre, i aquell mateix dia la Secció Filològica va presentar una nova versió de l'Ortografia catalana.

Un exemplar de la Gramàtica de la llengua catalana, fotografiat a la seu de l'IEC el passat 23 de novembre amb motiu de la presentació de l'obra; des d'aquell dia es pot adquirir a les llibreries / IEC

+info: http://www.iec.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada