dimecres, 1 de febrer del 2017

La Filmoteca de Catalunya ret un homenatge a Josep Maria Pou

Amb la col·laboració amb l'Acadèmia del Cinema Català, la Filmoteca de Catalunya acull demà una sessió especial d'homenatge a l'actor, director i gestor teatral Josep Maria Pou, amb motiu del Premi Gaudí d'Honor Miquel Porter 2017 que l'Acadèmia li ha atorgat. El film escollit per a aquesta sessió que tindrà lloc a les 20.00h és 42nd Street (El carrer 42; 1933), de Lloyd Bacon i que es tornarà a projectar el diumenge 5 de febrer a les 21.30h. Josep Maria Pou (Mollet del Vallés, Barcelona, 1944), va començar aviat la seva relació amb el teatre, tant des de l'amateurisme universitari com, més tard, amb formació en diverses escoles i de la mà de Manuel Dicenta, Mercedes Prendes, Francisco García Pavón o Hermann Bonnin. El 1968 debutava de manera professional sobre l'escenari amb Marat-Sade, l'històric muntatge d'Adolfo Marsillach a Madrid i a Barcelona.

Finalitzats els estudis a la RESAD, Pou estrena Romance de Lobos l'any 1970 amb la companyia titular del Teatre Nacional María Guerrero. Des d'aleshores, Pou ha protagonitzat més de 40 muntatges teatrals sota les ordres de Calixto Bieito, Ferran Madico, Josep Maria Flotats, Mario Gas o Pilar Miró. Molt prolífic a Madrid durant anys, va començar a compaginar de manera estable la feina entre aquesta ciutat i Catalunya el 1987, quan va arribar al Teatre Romea, a Barcelona, per tal de participar en És així, si us ho sembla, de Pirandello. Com a director teatral a Catalunya debutaria l'any 2003 amb el muntatge Bartleby, l'escrivent, que li donaria, el 2004, el Premi Nacional de Teatre. Amb el muntatge següent, La cabra o Qui és Sylvia?, rebria el Premi Internacional Terenci Moix en la categoria d'espectacle de l'any, i el 2006 assumiria la direcció artística del Teatre Goya de Barcelona, que reinauguraria el 2008 dirigint Els nois d'història. Pou, des que l'any 1973 va iniciar-se al cinema amb Una mujer prohibida, hi ha treballat de manera continuada i sota la direcció d'Alejandro Amenábar, José Luis Garci, Carlos Saura, Ventura Pons o Fernando Colomo. Els anys 70 també va encetar una etapa força prolífica a la televisió.

Una imatge promocional d'Els nois d'història, on s'aprecia Josep Maria Pou dempeus darrera la fila dels actors seguts / FOCUS.CAT

+info: http://www.filmoteca.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada