dilluns, 16 de gener del 2017

El Premi Abel de matemàtiques es delibera a l'Institut d'Estudis Catalans

Els membres del comitè del Premi Abel de matemàtiques, que atorga l'Acadèmia Noruega de les Ciències i les Lletres i que es considera l'equivalent dels Premis Nobel en aquesta disciplina científica, es reuniran demà i demà passat a Barcelona, a la seu de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC) per tal de deliberar en relació als candidats a l'edició d'enguany del premi. Ho faran acollits per la Societat Catalana de Matemàtiques (filial de l'IEC), aprofitant que un dels membres del comitè és la matemàtica Marta Sanz-Solé, catedràtica de probabilitat i estadística de la Universitat de Barcelona i membre de l'IEC.

Amb motiu d'aquesta trobada, avui se celebrarà també una jornada acadèmica que consistirà en tres ponències, una de les quals la pronunciarà Louis Nirenberg, matemàtic canadenc que va rebre el Premi Abel l'any 2015 i que sovint s'ha titllat de "gegant de les matemàtiques del segle XX". A més, avui també se celebrarà al claustre de l'IEC una recepció oferta per l'Ambaixada de Noruega, en la qual està previst que intervinguin Joandomènec Ros, president de l'IEC; Ole M. Sejersted, president de l'Acadèmia Noruega de les Ciències i les Lletres; Lars Andersen, ministre conseller de l'Ambaixada de Noruega a Madrid, i Jordi Baiget, conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.

Els membres del comitè del Premi Abel en una foto publicada el passat dia 5. En segon terme i d'esquerra a dreta: Luigi Ambrosio, Ben Joseph Green i John Rognes; en primer terme i també d'esquerra a dreta: Marta Sanz-Solé i Marie-France Vignéras / ANNE-MARIE ASTAD; ABELPRIZE.NO

+info: http://abelinbcn.espais.iec.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada