dimarts, 17 de gener del 2017

Departament de Cultura i CPNL posen en marxa la modalitat virtual del Voluntariat per la Llengua

La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat i el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL), segons detallen en una nota informativa que han emès ahir, han posat en marxa el Voluntariat per la Llengua (VxL) virtual amb l'objectiu d'estendre el programa a persones que, per la distància geogràfica, no poden coincidir presencialment. La modalitat virtual permet estendre el VxL a més persones que volen adquirir un millor domini del català a través de la conversa per videoconferència, sense estar condicionades pel lloc on viuen. D'aquesta manera, el programa amplia l'oferta i es diversifiquen les vies d'interacció en català entre persones d'arreu del món.

El compromís de les parelles lingüístiques és trobar-se una hora la setmana durant almenys 10 setmanes per tal de parlar, en català, d'allò que vulguin en un context distès, el dia i l'hora que els vagi bé. Amb la modalitat virtual, ho podran fer des d'un ordinador o dispositiu mòbil amb el programa de videoconferència que més els convingui. Un dinamitzador del VxL d'un dels 22 centres de normalització lingüística que el CPNL té a tot Catalunya s'encarregarà d'assignar una parella lingüística, d'acord amb la disponibilitat horària i les preferències del nou inscrit; donarà unes orientacions perquè les trobades virtuals siguin el màxim de satisfactòries; facilitarà materials de suport en línia per tal de promoure les converses i atendrà les consultes o els suggeriments que es vulguin fer. Prèviament a la posada en marxa del VxL virtual se n'havia fet una prova pilot amb 23 parelles virtuals formades per voluntaris que ja havien participat en el programa VxL presencial i alumnes dels cursos de la modalitat lliure de la plataforma d'aprenentatge virtual Parla.cat, procedents de Barcelona i Girona, de Guadalajara, Guipúscoa, Madrid i Sevilla, i de diversos països com ara Argentina, Holanda, Mèxic o Rússia.

Evolució del nombre de parelles lingüístiques formades cada any des del 2003, en què es va posar en marxa el VxL, fins al 2015 / VXL

+info: http://vxl.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada