dimarts, 20 de desembre del 2016

Relleu a la presidència executiva del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona

Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, substitueix Carles Ruiz, alcalde de Viladecans, que passa a secretari de l'entitat


Núria Marín / L-H.CAT
El Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha celebrat ahir a la tarda el seu XXI Consell General al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala de L'Hospitalet de Llobregat. L'alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, ha estat nomenada presidenta del Comitè Executiu del Pacte Industrial. Marín substitueix en el càrrec a Carles Ruiz, alcalde de Viladecans. El fins ara president, ha estat nomenat nou secretari de l'associació. Núria Marín ha agraït a Carles Ruiz la seva tasca durant vuit anys al capdavant del Comitè Executiu del Pacte Industrial i ha destacat el paper estratègic de la Regió Metropolitana de Barcelona, que ha definit com "una de les zones industrials més importants d'Europa que, a més, concentra la major part de la població resident a Catalunya". Marín ha exposat que es compromet a "continuar treballant per potenciar la xarxa, refermant els nostres lligams i la nostra feina per aconseguir que aquest territori sigui més competitiu". La ja nova presidenta del Comitè Executiu de l'Associació Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona ha dit que aquest territori "és clau en el conjunt de l'economia catalana. Catalunya necessita la capacitat de lideratge de la Regió Metropolitana per avançar en el desenvolupament econòmic i oferir noves oportunitats a la ciutadania". En aquest sentit Marín ha reclamat que "perquè es creïn les condicions necessàries per guanyar competitivitat és clau disposar d'un transport públic eficient i sostenible, cal que s'executi el pla de Rodalies i la reconversió de la xarxa en un metro regional". Pel que fa al Consell General, el regidor d'Empresa i Turisme de l'Ajuntament de Barcelona, Agustí Colom, ha estat nomenat nou president del Consell General del Pacte Industrial. Colom pren el relleu de Sònia Recasens, que deixa el càrrec després de quatre anys.

Carles Ruiz / VILADECANS.CAT
El Consell General també ha aprovat el nomenament de dos dels seus tres vicepresidents atenent la rotació anual que contemplen els Estatuts de l'associació. D'una banda, M. Rosa Fiol, de l'Associació Empresarial de L'Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL) i representant de Foment del Treball, pren el relleu de Sergi Fuster, de PIMEC, com a vicepresidenta en representació de les organitzacions empresarials. D'altra banda, José Luis Moure, de CCOO de Catalunya, pren el relleu de Mari Carmen Villarrazo, d'UGT de Catalunya, com a vicepresident en representació de les organitzacions sindicals. El tercer vicepresident continua sent Marc Castells, de la Diputació de Barcelona, en representació dels ajuntaments i altres administracions locals. Durant la reunió també s'ha aprovat l'adhesió del Consell Comarcal del Maresme com a soci ordinari del Pacte Industrial i de l'Associació Catalana d'Universitats Públiques (ACUP) i Node Garraf-Agència de desenvolupament econòmic del Garraf com a ens col·laboradors. Amb aquestes adhesions, el Pacte Industrial continua creixent amb la incorporació de noves entitats que treballen per tal d'impulsar la competitivitat de la indústria, fomentar la creació d'ocupació i millorar la cohesió social i la sostenibilitat. Com a cloenda de l'acte, el doctor Boyd Cohen, director adjunt de Recerda d'EADA Business School i professor associat de la Universitat de Vic, ha pronunciat la ponència "L'economia del futur a les ciutats". Cohen, que és doctor en estratègia empresarial i emprenedoria per la Universitat de Colorado Boulder i expert en estratègia urbana, emprenedoria, innovació, sostenibilitat i ciutats intel·ligents, ha posat en relleu els forts actius de la Regió Metropolitana de Barcelona i de la seva xarxa de ciutats per encarar els reptes de futur de les economies locals.

+info: http://www.pacteindustrial.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada