dimecres, 21 de desembre del 2016

El Festival de Sitges celebrarà la seva 50a edició amb Dràcula com a leitmotiv

La 50a edició del Sitges-Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que se celebrarà l'any vinent, tindrà com a leitmotiv una de les referències del cinema de gènere: la figura de Dràcula; el 2017 es commemora, de fet, el 25è aniversari de l'estrena de l'emblemàtica versió que va rodar Francis Ford Coppola. I serà Guillermo del Toro l'encarregat d'exercir com a padrí de l'esdeveniment un cop acceptada de bon grat la invitació que li ha formulat el director del Festival, Àngel Sala, ha informat l'organització del propi Festival en una nota informativa d'ahir; el director mexicà va inaugurar el certamen l'any 2006 amb El laberinto del fauno i va visitar el Sitges per primera vegada l'any 1993, on va obtenir el premi al Millor guió amb Cronos, la seva òpera prima.

El cartell de la primera edició del Festival /
FESTIVAL DE CINEMA DE SITGES
El Sitges 2017 tindrà un dia més de festival i tornarà a inaugurar-se en dijous, com s'havia fet en edicions anteriors: se celebrarà, doncs, entre el 5 i el 15 d'octubre. Per tal de commemorar les seves 50 primeres edicions, el Festival treballa en un programa que presentarà en els propers mesos i que preveu ser un recorregut des dels orígens fins als nostres dies i, al mateix temps, un homenatge al cinema de gènere. Entre les activitats ja programades hi ha un cicle a la Filmoteca de Catalunya, que se celebrarà entre juny i setembre i que servirà d'avantsala quant al Sitges 2017. El Festival i la Filmoteca produiran també una exposició que es podrà veure durant l'estiu a Barcelona i a partir del setembre a Sitges. Entre les accions programades hi haurà un homenatge als impulsors del Festival, entre moltes altres activitats i iniciatives en les quals ja treballa l'equip del certamen. L'any 1968 va néixer I Setmana Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges, en un moment en què la vila es posicionava com una destinació turística i cultural de relleu. Des de les primeres edicions, el Festival va esdevenir un aparador i escenari del cinema de gènere més rellevant del moment, amb sessions als cinemes de les dues societats centenàries de Sitges: el Retiro i el Prado. Quan el Festival va fer 25 anys, l'any 1992, va protagonitzar un destacat salt endavant gràcies a l'obertura de l'Auditori, que, amb 1.384 butaques era, en aquell moment, el més gran del Mediterrani. L'any passat, el Festival va sumar una quarta sala, la Tramuntana, situada a l'Hotel Meliá Sitges.

Guillermo del Toro en una imatge d'arxiu amb el personatge de la seva pel·lícula El laberinto del fauno / FESTIVAL DE CINEMA DE SITGES

+info: http://sitgesfilmfestival.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada