dimecres, 16 de novembre de 2016

Nova proposta institucional per al foment de la producció agroalimentària ecològica a Catalunya

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, de la Generalitat de Catalunya, ha presentat ahir, a la seva seu a Barcelona, el 'Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica per al període 2015-2020': l'acte s'ha dut a terme en el marc de la Taula Sectorial de la Producció Agrària Ecològica, i ha estat la directora general d'Agricultura i Ramaderia, Teresa Masjuan, l'encarregada d'explicar el referit programa. La proposta, que des de l'any passat ja compta amb accions preliminars realitzades, es durà properament a Govern i s'aplicarà fins a l'any 2020, coincidint amb el període de vigència i aplicació de l'actual 'Programa de Desenvolupament Rural'.

El programa presentat ahir, que dóna continuïtat al 'Programa de foment de la producció agroalimentària ecològica per al període 2012-2014', incorpora tot un plegat de mesures destinades a seguir promocionant el desenvolupament de les produccions i el consum de productes ecològics, estarà estructurat en 4 àmbits de treball: el foment de les produccions, de la innovació, de la comercialització i el consum, i de la comunicació. Dins de cadascun d'aquests àmbits es defineixen una sèrie de projectes específics d'actuació, fins a 19, dins dels quals s'aniran desenvolupant actuacions concretes, algunes de les quals ja es venen realitzant, mentre que d'altres s'aniran incorporant al llarg de la seva aplicació. La coordinació d'aquest programa recau en la direcció general d'Agricultura i Ramaderia, que és la competent en matèria de producció ecològica, tot i que les actuacions també corren a càrrec d'altres unitats del Departament, i fins i tot d'unitats d'altres departaments de la Generalitat, per dotar-lo de la transversalitat que requereix aquesta temàtica.

Un moment de l'explicació duta a terme a la reunió d'ahir / GENCAT.CAT

+info: http://agricultura.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari