divendres, 19 d’agost del 2016

Raimat comença la temporada de verema disposant de certificació ecològica

La collita d'aquest celler es preveu de gran qualitat a causa de les bones condicions climatològiques d'enguany


El celler Raimat, de la denominació d'origen Costers del Segre (Lleida), va començar dilluns passat la temporada de verema amb la seva característica recol·lecció manual nocturna, que aquest any per primer cop s'ha pogut qualificar pròpiament d'ecològica, atès que l'empresa Codorníu, del Grup Codorníu Raventós, propietari del celler, disposa de certificació del CCPAE (Consell Català de la Producció Agrària Ecològica) per un període de validesa del passat 6 de juliol i fins el 30 de juny de l'any vinent. Només de nit i a mà l'equip de viticultura de Raimat pot seleccionar el raïm cep a cep, amb la finalitat d'assegurar uns vins equilibrats i intensos. A més a més, la recol·lecció nocturna, gràcies a les baixes temperatures, afavoreix la preservació de l'aroma i evita les fermentacions no desitjades.

A causa de les bones condicions climatològiques d'aquest any, es preveu una collita de gran qualitat, possiblement la millor dels últims anys i, en aquest sentit, Xavier Farré, director de Viticultura del Grup Codorníu Raventós afirma que "les condicions han estat òptimes: un estiu suau, maduració lenta, bon equilibri, estrès moderat, totes elles condicions perfectes per fer vins excepcionals aquest any". La collita de la dilluns passat a la nit, que ha consistit concretament a recollir raïm de la varietat 'chardonnay' destinada a l'elaboració de cava, arribarà al mercat en aproximadament un any i mig. La recol·lecció prosseguirà a Raimat amb la verema dels ceps destinats a l'elaboració de vins blancs que s'allargarà fins a mitjans del mes de setembre i que finalitzarà amb la recol·lecció del raïm negre a l'octubre. Aquest celler centenari i de tradició familiar disposa d'una extensió d'unes més de 2.000 hectàrees de vinyes en propietat, de les quals gairebé 400 són ecològiques, de manera que, segons fonts del propi celler, disposa del vinyer més gran d'Europa i aspira, per als propers anys, a esdevenir a nivell estatal un dels principals cellers amb producció certificada com a ecològica.

Un instant de la passada collita nocturna: dos treballadors de la verema de Raimat acompanyen Xavier Farré (situat al centre de la imatge), que és el director de Viticultura del Grup Codorníu Raventós / CODORNÍU

+info: http://www.raimat.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada