dilluns, 1 d’agost del 2016

L'economia catalana es manté en creixement el segon trimestre d'enguany

Dades aportades per la Generalitat de Catalunya al número 91 de la seva publicació 'Nota de Conjuntura Econòmica', i donades a conèixer també en un comunicat per la pròpia Generalitat dijous passat, apunten que l'economia catalana manté, el segon trimestre del 2016, un ritme de creixement: a nivell intertrimestral aquest creixement hauria estat del 0,8%, i del 3,5% en termes interanuals. La taxa intertrimestral és la mateixa del primer trimestre i reflecteix que l'economia no ha perdut força en aquests mesos, mentre que les previsions de l'economia internacional mostren una certa desacceleració: aquestes dades corresponen a l'estimació d'avanç, des del vessant de l'oferta, que elaboren conjuntament l'Idescat i el Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda.

El dinamisme que mostra l'economia podria fer que les previsions actuals del conjunt del 2016, que el Departament de la Vicepresidència i d'Economia i Finances va estimar el passat mes de maig en un 2,9%, quedessin superades i s'haguessin de revisar a l'alça. De fet, tot i la desacceleració que mostren les dades interanuals, els dos primers trimestres l'economia ha experimentat un creixement del 3,7% i del 3,5%, respectivament. El patró de creixement del segon trimestre és similar al del primer trimestre i gira al voltant del consum privat, el turisme i d'una lleu recuperació de les exportacions de béns. Pel que fa als resultats sectorials, el creixement del sector industrial se situa el segon trimestre en un 3,5%, el més alt dels darrers sis anys. La producció industrial continua molt dinàmica amb un creixement superior a la mitjana de la zona euro. El sector de la construcció assoleix el sisè trimestre de creixement consecutiu, amb una taxa interanual del 3,7%, pel bon comportament del subsector de l'habitatge. El sector serveis augmenta el segon  trimestre un 3,7% interanual gràcies especialment als resultats de les activitats de mercat impulsades per la demanda interna i el turisme. Les xifres turístiques són remarcables: el turisme augmenta un 4,1% el primer semestre i les pernoctacions hoteleres un 8,4%.

Evolució del PIB de Catalunya des del 2012 al segon trimestre d'enguany / IDESCAT; DEP. VICEPRESIDÈNCIA I D'ECONOMIA I D'HISENDA

+info: http://economia.gencat.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada