dimarts, 2 d’agost del 2016

El 29è Aplec Internacional organitzat per Adifolk ha comptat amb 90 grups participants

Perpinyà ha estat l'escenari de l'edició més nombrosa d'aquest esdeveniment anual dedicat a la cultura popular catalana


Uns més de 2.200 actuants, que han format part d'un total de 90 grups participants, han omplert el centre històric de Perpinyà els passats 29, 30 i 31 de juliol, en el marc de la 29a edició de l'Aplec Internacional que organitza l'Associació per a la Difusió del Folkore (Adifolk) i que cada any esdevé, en un indret diferent, una gran mostra de la cultura popular catalana, donant-la a conèixer més enllà de les nostres fronteres. En la primera jornada d'aquesta darrera edició, l'Aplec, l'Ajuntament de Perpinyà i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà han acollit les inauguracions de les exposicions 'Les grans forques' i 'La Patum i altres patrimonis'; la jornada s'ha completat amb la conferència sobre el ritual del foc a càrrec de Josep Fornés, director del Museu Etnològic de Barcelona. Dissabte passat, les places de Perpinyà han acollit les ballades de sardanes, falcons, cercaviles, esbarts, concerts, entre d'altres actuacions. I ja per la tarda, l'alcalde de Perpinyà, Jean-Marc Pujol, ha ofert una recepció de benvinguda als grups. El plat fort de la segona jornada ha arribat a partir de les 18.00h, amb un espectacle transversal de més de cinc hores de durada, amb la participació de tots els àmbits de la cultura popular catalana; a més, Adifolk ha desvetllat la ciutat que prendrà el relleu a Perpinyà per a la celebració, l'any vinent, del proper Aplec Internacional: serà Ostrava, a la República Txeca.

Un instant a la Plaça del Castellet, durant la darrera
jornada de l'Aplec d'enguany / ADIFOLK
L'Aplec ha començat la seva darrera jornada, la d'abans-d'ahir, al matí amb la mostra de balls de gitanes, ballades de sardanes, castells, moixiganga i les cercaviles de tots els grups dels diferents àmbits de la cultura popular catalana; també han hagut jocs tradicionals catalans, i la Plaça del Castellet ha tornat a quedar plena amb tots els bastoners d'arreu de Catalunya que han ballat conjuntament el 'Ball de l'Aplec', així com el final de festa matinal amb el tirabol de tots els gegants, capgrossos, cavallets i altres figures al so d'Amparito Roca, de la Filharmònica del Prat de Llobregat. Ja per la tarda, de nou l'Ajuntament de Perpinyà ha rebut als grups d'aquesta jornada, amb un seguit de parlament que han reivindicat els valors i llibertats de la cultura catalana. I per tal de continuar la festa ha tingut lloc l'espectacle de tarda, amb el nom de 'La Tradició de la Festa', que ha aplegat una mostra ben representativa d'esbarts, havaneres, ball popular, gegants, capgrossos i cavallets. Finalment, a partir de les 21.00h a la Catedral de Perpinyà, hom ha pogut gaudir del concert de cloenda, a càrrec de la Cobla Mil·lenària, la Coral Joventut Tianenca, i la Coral infantil Nou Horitzó de Sant Vicenç de Castellet.

Un instant de la jornada de dissabte, durant la qual les places de Perpinyà han acollit les ballades de sardanes, falcons, cercaviles, esbarts, concerts, entre d'altres actuacions / ADIFOLK

+info: http://www.adifolk.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada