divendres, 29 de juliol del 2016

L'ETSEIB Motorsport participa en la categoria 1E de la Fórmula Student d'Itàlia i queda en 6è lloc

El trencament d'un cargol de la suspensió obliga l'equip a retirar-se en la prova final, que és la que atorga més puntuació


El CAT09e en marxa, a l'Autòdrom Riccardo Paletti / JAS
L'equip ETSEIB Motorsport de la Universitat Politècnica de Catalunya ha conclòs, en la 6a posició d'un total de 21, la seva participació en la categoria de vehicles elèctrics (1E) de la Fórmula Student d'Itàlia, que ha tingut lloc, també per a les altres categories de la competició, és a dir combustió (1C) i ambdues modalitats conjuntes (3), del 22 al 25 de juliol a l'autòdrom italià Riccardo Paletti, a Varano de Melegari (Parma). Format per 34 joves estudiants de 3r i 4t curs de Grau i de Màster d'Enginyeria Industrial, dels quals el 25% són dones, l'equip ETSEIB Motorsport ha competit amb un monoplaça elèctric construït pels seus integrants: el CAT09e. Demostrant un alt grau de preparació, han obtingut uns resultats parcials excel·lents, tot i que en la prova final anomenada 'Endurance', que és la que atorga més puntuació, van haver de retirar-se a causa de l'inesperat trencament d'un cargol de la suspensió, que els desplaçava d'un podi que fins a aquell moment ocupaven per mèrits. Les diferents puntuacions de les proves que han de superar l'equip humà i el vehicle són variades i exigents alhora.

Xavier Massot, que junt amb Víctor Calvo és un dels 'team leaders' del programa 2016 d'ETSEIB Motorsport, resumeix la participació de l'equip en aquesta prova italiana de la Fórmula Student, destacant que "els resultats obtinguts considerem que són bons, ha quedat clar que el nostre és un bon projecte que ens hagués permès ocupar el podi absolut. Desafortunadament la prova final, que a més és la més important a l'efecte de puntuació" i afegeix que "analitzarem què ha pogut provocar la fallada per millorar de cara a la República Txeca". El CAT09e és un monoplaça elèctric creat pels alumnes d'ETSEIB Motorsport per tal de participar en tres proves de la reconeguda Fórmula Student 2016: després d'aquesta prova disputada a Itàlia, la següent tindrà com a marc l'Autòdrom de Most, a la República Txeca del 3 al 6 d'agost; i l'última tindrà com a epicentre el Circuit de Barcelona-Catalunya, del 25 al 28 d'agost.

El monoplaça CAT09e i, al darrere, tot l'equip ETSEIB Motorsport, al l'Autòdrom Riccardo Paletti  / JAS

+info: http://www.etseib-motorsport.upc.edu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada