dilluns, 25 de juliol del 2016

El Partit Demòcrata Català ja disposa de presidència i de direcció executiva

Marta Pascal i David Bonvehí abans-d'ahir a Barcelona en
conèixer-se els resultats de la votació (a la dreta de la
foto s'hi pot apreciar Josep Rull) / PDC
Com a resultat de la votació que els passats dies 22 i 23 de juliol han pogut realitzar els associats i simpatitzats del Partit Demòcrata Català (PDC), substitut de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i nascut fa pocs dies aquest mateix mes de juliol tal i com va informar TITULARS.CAT (bloc del 12/07/2016), la candidatura 'Amb tothom', liderada per Marta Pascal i David Bonvehí, ha estat l'escollida per a la direcció executiva de la formació havent assolit el 87,76% dels vots. Quant a l'única candidatura que optava a la presidència "desdoblada" del partit, era la del tàndem format per Artur Mas i Neus Munté, que ha recollit un 95,07% dels vots: Mas exercirà com a president i Munté ocuparà la vicepresdiència. Aquest equip per a la presidència del partit, que a la pràctica seria purament simbòlica, haurà de treballar coordinadament amb la direcció executiva, que dirigirà el dia a dia del partit, formada per Pascal i Bonvehí i els altres 10 membres de la candidatura 'Amb tothom'. La jornada de primàries del Partit Demòcrata Català ha comptat amb una participació de 5.430 votants, un 60% dels associats a la formació política. En la seva compareixença des de les dependències del partit a Barcelona, després de conèixer-se els resultats, Pascal ha declarat que "La nostra primera feina serà anar a buscar tothom, tant gent que formava part de Convergència com nova gent que s'hi vulgui sumar". Per la seva banda, també a la seu de la formació a Barcelona han comparegut conjuntament Mas i Munté: Mas ha destacat que el partit persegueix un Estat lliure però dins la Unió Europea; i Munté, tot seguit ha declarat que es posa a disposició del partit per tirar endavant el projecte d'independència.

El portaveu de la jornada i membre del comitè organitzador del congrés del PDC, Francesc Sànchez, estat l'encarregat d'anunciar abans-d'ahir, des de la seu de la formació a Barcelona, els resultats del procés de primàries. Sànchez ha detallat que la candidatura 'Renovació PDC' que pugnava per la direcció executiva amb la candidatura 'Amb tothom', ha obtingut un 12,27% dels vots. A la vegada, ha remarcat que tots els candidats de la llista guanyadora han superat el 70% el suport. La presidència al Consell Nacional del partit es disputava entre els candidats Mercè Conesa, Santi Vila i Joan Vila. L'escrutini dels vots ha situat Conesa com la candidata guanyadora amb un 49,44% (2.623 vots), per davant de Santi Vila amb un 42,04% (2.230 vots) i del candidat Joan Vila amb un 8,52% (452 vots). Sànchez ha assenyalat que "cap de les candidatures supera el 50%", afegint que "d'acord amb els estatuts, si cap dels candidats renuncia hauríem d'anar a una segona volta entre Mercè Conesa i Santi Vila". Finalment, Sánchez ha anunciat el resultat final de les candidatures que optaven al Defensor de l'associat: Iolanda Aguilar ha obtingut un 34,09%, amb 1.571 vots; Iolanda Garcia ha rebut un 24,50% amb 1.129 vots; just per davant d'Enric Llauger que ha tingut un 23,85% i 1.099 vots; i Francesc Xavier López amb un 17,53%. El portaveu del procés de primàries ha remarcat que en aquest cas, si no hi ha cap renúncia també s'hauria de celebrar una segona volta entre Iolanda Aguilar i Iolanda Garcia. Els estatuts del PDC han estat ratificats per una àmplia majoria de 97,44% de vots a favor.

Els integrants de la presidència i de la direcció executiva del partit abans-d'ahir a Barcelona a la part exterior de l'entrada de la seu de la formació a Barcelona, després de conèixer-se els resultats: al centre hi ha Marta Pascal, Artur Mas, Neus Munté i David Bonvehí; tots quatre estan envoltats per la resta de membres de la candidatura guanyadora a la direcció executiva del partit  / PDC   

+info: http://www.partitdemocrata.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada