divendres, 10 de juny del 2016

La Fundació Sabadell 1859 ofereix dues activitats que complementen l'exposició 'El so de la llum'

Es tracta de dos tallers famililars: 'GAUDIm construint!', centrat en l'obra de Gaudí, i 'Re-sonant!', que es fixa en la de Mompou


El proper diumenge a les 12.00h estan programats a Sabadell, a l'Espai Cultura de la Fundació Sabadell 1859, dos tallers familiars a càrrec de L'Obrador i que tenen com a finalitat donar a conèixer l'obra de l'arquitecte Antoni Gaudí i del compositor musical Frederic Mompou al jardí: d'una banda, el taller 'GAUDIm construint!' consisteix en la realització d'una acció col·lectiva i lúdica de creació de grans volums a semblança de les arquitectures gaudinianes; d'altra banda, el taller 'Re-sonant!' permet copsar la importància de la ressonància en la música en general i en especial en la de Mompou. Aquests tallers complementen l'exposició 'El so de la llum. Mompou & Gaudí', que des del passat 8 d'abril i fins el proper  24 de juliol, es pot visitar al propi Espai Cultura.

Adolf Pla de cara a uns visitants als quals comenta
l'exposició en el marc d'una vistita guiada, el passat
17 d'abril / ESPAI CULTURA SABADELL
L'exposició és una proposta del pianista Adolf Pla i del fotògraf Marc Llimargas: dos creadors actuals que contemplen conjuntament dos creadors del passat. Pla, que ahir a la tarda va estar a l'Espai Cultura oferint una conferència gratuïta en relació a l'exposició, ha estudiat i ha interpretat l'obra de Mompou, i Llimargas ha fotografiat reflexivament les obres de Gaudí. Aquesta trobada Pla/Llimargas propicia un diàleg a l'entorn dels elements creatius compartits per Mompou i Gaudí. Mompou (1893-1987) pertany a la generació de músics de les primeres dècades del segle XX i va viure els difícils anys de la guerra i la postguerra. Gaudí (1852-1926) va viure la Renaixença i és el màxim representant del modernisme arquitectònic català, amb una activitat que s'estén des de les darreres dècades del segle XIX fins a les primeres del XX. Malgrat pertànyer a diferents generacions i contextos culturals, i malgrat dedicar-se a disciplines artístiques diferents, Mompou i Gaudí van compartir la ciutat de Barcelona i la llum mediterrània: unes circumstàncies que pretenen posar de relleu tant l'exposició com els dos tallers. La mostra, organitzada per la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, compta amb la col·laboració de la Fundació Frederic Mompou, la productora musical em&art, la Biblioteca de Catalunya i del celler Jané Ventura.

+info: http://www.fundaciosabadell.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada