dimecres, 1 de juny del 2016

El Centre Cívic Fort Pienc celebra els 10 anys del projecte 'Percepcions de la ciutat'

Amb motiu dels 10 anys del projecte 'Percepcions de la ciutat', organitzat per JISER-Reflexions Mediterrànies amb el suport de l'Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed), avui a les 19.00h a la Sala d'actes del mateix Centre Cívic Fort Pienc, a Barcelona, hi ha prevista la projecció del documental que es va realitzar sobre aquest projecte. 'Percepcions de la ciutat' va acollir al Centre Cívic Fort Pienc, del 13 al 23 de maig del 2006, un total de 14 artistes, entre tunisians i de l'Estat espanyol, durant deu dies a la ciutat de Barcelona. Les obres creades es van poder veure al barri barceloní del Fort Pienc, però també a Saragossa i finalment a Tunis. Es comptarà amb la presència de Cristian P. Coll, Jordi Alfonso i Satyavan Galiana, que van dirigir el documental, i també hi haurà a l'acte altres membres de l'equip. L'avinentesa s'aprofitarà per tal de presentar el nou projecte de JISER i que es presentarà al Fort Pienc a partir del mes de setembre: es tracta de la Residència de Creació MAGREB>BCN 2016, que acollirà tres artistes magrebins i un artista local a Barcelona durant un mes i mig, i les seves obres es podran veure durant el mes de novembre a la Sala d'exposicions.

JISER-Reflexions Mediterrànies és una associació sense afany de lucre constituïda l'any 2005, tot i que s'origina un any abans a Tunis, a partir de la col·laboració d'un grup format per joves que pretenen contribuir a la transformació de les seves realitats socials a través de l'art i la recerca. L'associació promou la mobilitat, el diàleg i la producció cultural, així com la seva difusió a la Mediterrània. "Jiser", que en àrab significa pont, és el que pretén ser l'associació, segons expliquen fonts de la pròpia entitat: un pont entre les ribes de la Mediterrània. Reflexions Mediterrànies denota la voluntat de compartir i posar en comú diferents punts de vista i percepcions per avançar de manera conjunta. Creiem fermament que conèixer l'altre és conèixer-nos a nosaltres mateixos. Sota aquesta premissa, JISER ha desenvolupat diverses iniciatives, vinculades a la cooperació cultural, artística i científica amb diferents organitzacions i institucions del nord i el sud de la Mediterrània. El seu objectiu principal és promoure la mobilitat i el diàleg entre els joves, fomentar la creació artística i científica i difondre-la en l'espai euromediterrani.

A la Sala d'actes del Centre Cívic Fort Pienc hi ha prevista la projecció d'aquest documental i també s'aprofitarà per tal de presentar el nou projecte de JISER: la Residència de Creació MAGREB>BCN 2016 / JISER; YOUTUBE

+info: http://www.fortpienc.org

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada