dimarts, 31 de maig del 2016

El poema d'un refugiat sirià emociona a la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Sant Quirze

L'escrit l'ha fet arribar, des de Grècia, la santquirzenca Gemma Gelabert


Sant Quirze del Vallès va viure diumenge passat, al Parc de les Morisques, una nova edició de la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica, una cita que es fa anualment al municipi, segons els arxius del propi Ajuntament, des de l'any 2004. L'acte central de la jornada va tenir lloc a les 12.00h amb la lectura del 'Manifest XVII Som Comerç Just i Banca Ètica', a càrrec de la representant d'Acció Solidària del Vallès, Cristina Pérez. A continuació, es van lliurar els premis del Concurs de Contes Solidaris i Poesia, organitzat per l'entitat solidària local Ateneu del Món. Les persones premiades són: Jan Solé, amb l'obra El Destí, en la categoria de 10 a 12 anys; Pau Ardiaca, amb l'obra Concert Solidari, en la categoria de 13 a 17 anys; Laia Palou, amb Gelatina, en la categoria d'adults; Anna Martínez, amb Quan fent foguera hi queda brasa, en la categoria de poesia; i una menció especial, en la mateixa categoria de poesia, a Sergi Canals, amb l'obra El Món. Un dels moments més emotius de la Festa el va protagonitzar la lectura d'un poema elaborat per un ciutadà sirià des del camp de refugiats Eko Camp: l'escrit l'ha fet arribar, des de Grècia, la santquirzenca Gemma Gelabert.

Durant la matinal, els més petits van poder gaudir de diversos tallers infantils, d’un joc de pistes i dels jocs gegants del comerç just, així com de l'espectacle interactiu 'Viatge al món del bon rotllo'. Les entitats participants van oferir degustacions i productes diversos com el cafè Sant Quirze procedent de cooperatives de Colòmbia i Tanzània, té 'rooibos' de Sud-àfrica, sucre de canya de panela procedent de l'Equador o galetes de mel i xocolata negra de Perú, entre d’altres. La iniciativa d'aquesta Festa està organitzada a nivell català per la federació d'ONGs Setem i que, sota el lema 'Desconnecta`t del capitalisme, instal·lat les alternatives', té per objectiu destacar altres vies de consum que ofereix l'economia social i solidària. La Festa va comptar amb la participació de les ja esementades entitats Ateneu del Món i Acció Solidària Vallès, a més de Sant Quirze pels Infants, Fundació Quetzal, Nuevos Pasos i del moviment Camí de Consciència Coherent i Gradual.

El Parc de les Morisques durant la Festa del Comerç Just i la Banca Ètica de Sant Quirze, diumenge passat / AJUNTAMENT DE SANT QUIRZE DEL VALLÈS

+info: http://www.santquirzevalles.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada