diumenge, 3 d’abril del 2016

El CN Terrassa suma dues medalles en el Campionat d'Espanya Open de Primavera P50

El Club Natació Terrassa va aconseguir dues medalles, totes dues de plata, en el XVII Campionat d'Espanya Open Absolut de Primavera en piscina de 50 metres que va celebrar-se entre el 19 i el 22 de març a les instal·lacions de Can Llong del CN Sabadell. La competició va aplegar 479 participants de 129 clubs diferents i, com a clau d'accés per als Jocs Olímpics de Rio i per a l'Europeu de Jocs Aquàtics de Londres, va reunir el bo i millor de la natació estatal, així com una nodrida representació internacional. El club va sumar les dues medalles en la segona jornada celebrada diumenge. Albert Puig va quedar-se a tocar del títol en els 200m lliures, prova on va assolir la medalla de plata amb un registre d'1.49.32, a només una centèsima del campió, César Castro (CN Plasencia, de Càceres), una de les sensacions del campionat. La medalla de bronze va correspondre a Miguel Durán (CN Sabadell), que va aturar el crono en 1.49.45. Aquest resultat no garanteix l'accés de Puig als Jocs Olímpics com a integrant del relleu 4x200 m lliures, tot i que, com a segon classificat, sí el situa en molt bona posició. Cal recordar que Espanya, com a equip, va obtenir la classificació per a la cita de Rio en el Campionat del Món de Kazan de l'estiu passat. La composició del quartet, però, encara no està definida. La segona medalla per a la representació local va arribar en els 200 m lliures femenins. Patricia Castro va obtenir la medalla de plata amb un crono d'1.59.05, només superada per Melani Costa (UCAM Fuensanta, de Múrcia), campiona amb 1.58.78. Fátima Gallardo (CN Sabadell) va completar el podi amb 1.59.44.

Al marge dels podis, els nedadors locals van totalitzar vuit places de finalista A, és a dir, entre els vuit millors. Patricia Castro va acaronar el bronze en els 200m estils femenins, prova en què va ser quarta amb 2.15.02. Al seu torn, Albert Puig va ser sisè en la final dels 200m estils masculins amb un temps de 2.02.80. Així mateix, Carla Campo i Carmen Herrero van acumular dues posicions de finalista A cadascuna. Campo va acabar setena en 100m papallona (1.02.41) i vuitena en 200m papallona (2.15.31), mentre que Herrero va classificar-se sisena en els 100m lliures (57.10) i setena en els 50m lliures amb un registre de 26.44. Finalment, cal destacar el setè lloc de Víctor Goicoechea en 400 m lliures (3.58.10) i el vuitè d'Esnaider Rey en 100 m papallona (54.64), plaça que li va proporcionar la segona plaça en la categoria absolut jove. De la mateixa manera, el CN Terrassa va acumular nou posicions de finalista B. Esnaider Rey en va assolir dues en acabar novè en 200m papallona (2.02.54), distància en què va ser segon en la categoria absolut jove, i desè en 50m papallona (25.02). També va doblar plaça de finalista B Carles Faro, onzè en 200m braça (2.21.66) i catorzè en 50m braça (29.79). En els 50m papallona femenins, Carmen Herrero va ser desena (28.41), Carla Campo, catorzena (28.84), i Maria Buch, quinzena (28.89). Per últim, cal esmentar el quinzè lloc d'Irene García de Dios en 200 m papallona (2.19.23) i el setzè de David Benítez en 100 m braça (1.05.29).