diumenge, 20 de març del 2016

La Plataforma per la Llengua disposa de grup local a Terrassa

Terrassa disposa des de dilluns passat d'una secció local de l'entitat Plataforma per la Llengua. La presentació d'aquesta secció local va tenir lloc al Centre Excursionista de Terrassa (CET) durant la presentació de les Balances lingüístiques. Ara la territorial del Vallès Occidental compta amb tres grups locals: Sabadell, operatiu des del 1997; Sant Cugat del Vallès, des del 2011; i Terrassa. Amb aquest nou grup, a Plataforma per la Llengua considera que la comarca del Vallès Occidental es converteix en un puntal territorial de l'entitat en el seu objectiu de defensa de la llengua catalana.

L'acte de presentació de dilluns va comptar amb la intervenció d'Eva Cervelló, presidenta del CET, qui va enumerar les tasques a desenvolupar per la secció local de la Plataforma per la Llengua a Terrassa i li va donar la benvinguda. Tot seguit Bernat Gasull, cap d'àrea d'empresa i consum de la Plataforma per la Llengua, va presentar el document de les balances lingüístiques, el llibre blanc sobre el tractament del català respecte al castellà a l'Estat espanyol: un llibre que vol posar en evidència els dèficits del català i incidir en la reflexió de quina és la millor fórmula política per tal que la comunitat de llengua catalana disposi dels mateixos drets que la resta de comunitats comparables. L'acte també va comptar amb la presència de Francesc Marco, membre de la junta executiva de l'entitat. En el transcurs de la presentació es van formular dubtes i qüestions al voltant de l'ús de la llengua catalana a les institucions i sobre la normativa d'ús del català. Per tal de celebrar la presentació del nou nucli local de la Plataforma per la Llengua, al final de l'acte, hi hagué un piscolabis i una copa de cava per a tots els assistents.

Un estudi de la Plataforma per la Llengua fet públic dilluns passat a l'Oficina d'Informació del Parlament Europeu a Barcelona / PLATAFORMA PER LA LLENGUA

+info. http://www.plataforma-llengua.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada