divendres, 8 de gener del 2016

Palau-solità i Plegamans ja té en actiu un web de transparència del seu Ajuntament

L'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans ha posat en marxa, des d'aquest passat dilluns, el seu Portal de Transparència: una iniciativa com la que recentment va posar en funcionament també l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i en relació a la qual va informar TITULARS.CAT (bloc del 23/12/2015). Així, des del consistori de Palau-solità i Plegamans es vol donar també compliment a la Llei 19/2014 de Transparència, Accés a la Informació pública i Bon Govern. El nou portal està estructurat en 5 grans blocs que recullen tota la informació: 'Informació institucional i organitzativa' (recull l'organització política, personal, entitats i d'altres organismes); 'Gestió econòmica' (detalla els pressupostos, gestió tributària i econòmica, patrimoni, subvencions); 'Acció de govern i normativa' (actes, acords, edictes, convocatòries, normatives, plans i estratègies); 'Contractes i convenis' (perfil del contractant, contractes menors, òrgans i convenis de col·laboració); i 'Catàleg de serveis i tràmits' (oferta de serveis i tràmits posats a disposició de la ciutadania).

A més, el nou portal ofereix tota una sèrie de recursos com els formularis de contacte, diferents models de documents i l'accés a tota la informació d'una forma més àgil i intuïtiva, com per exemple, la nova solució que es dóna a la seu electrònica-Govern Obert i Transparència és un dels eixos clau que el govern municipal ha volgut posar en marxa amb aquest inici d'any 2016. "És un dels compromisos del pacte de govern que vam signar a l'inici del mandat. Una aposta clara i decidida per la transparència i la bona gestió administrativa que fem a l'Ajuntament", explica l'alcaldessa, Teresa Padrós. Amb l'objectiu d'agilitzar al màxim la seva creació, l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va decidir després de l'estiu adherir-se al Portal de Transparència per als ens locals que ha creat el Consorci d'Administració Oberta de Catalunya (AOC). Es tracta d'un projecte conjunt de la Generalitat de Catalunya, les quatre diputacions provincials i les entitats municipas, que van signar un conveni marc de col·laboració. Aquest treball conjunt permet racionalitzar la feina administrativa, ja que es carrega de forma automàtica tota la informació que l'Ajuntament envia a organismes supramunicipals.

Captura de pantalla del web de transparència posat en marxa per l'Ajuntament de Palau-solità i Plegamans / AJ. PALAU-SOLITÀ I PLEGAMANS
+info: http://www.palauplegamans.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada